u ritmu muzike

Mercedes GLS može ‘skakutati‘, no ‘Free Driving Assist‘ funkcija služi nečemu ozbiljnijem, ne zabavi

‘Free Driving Assist‘ je osmišljen je kako bi pomogao SUV-u da se odvoji od dubokog pijeska, ali neki ga koriste da se pokažu

Mercedes GLS 600, Monako

 YouTube Screenshot

Mercedes-Maybach GLS 600 relativno je suptilan SUV u usporedbi s Bentley Bentaygom i Rolls-Royceom Cullinanom. Ali kada ovaj Mercedes počne poskakivati, zajamčeno će privući više pozornosti i izazvati više smijeha od bilo kojeg Bentleyja i Rolls-Roycea.

Mercedes-Maybach GLS 600 opremljen je sustavom E-Active Body Control koji koristi 48-voltni električni sustav i Airmatic zračni ovjes te uključuje način rada koji omogućuje poskakivanje gore-dolje. Mercedes ovo naziva "Free Driving Assist" i izvorno je osmišljen kako bi pomogao osloboditi SUV ako ikada zapne u dubokom pijesku.

Koliko god sustav bio cool, Mercedes-Benz ga je 2021. izbacio iz GLE modela zbog male potražnje i nudi ga samo na GLS modelima premda je vrlo malo vjerojatno da će njihovi vlasnici ikada sići s asfalta. Međutim, to ih ne spriječava da pronađu način kako iskoristiti sustav za zabavu.

Nedavno je jedan Mercedes-Maybach GLS 600 snimljen kako krstari Monakom s aktiviranim "Free Driving Assistom". SUV je odmah privukao veliku pozornost prolaznika jer je poskakivao gore-dolje dok je stajao u prometu. Također je to zapeo za oko lokalnom policajcu koji je navodno rekao vozaču da prestane poskakivati, ali koji je ubrzo nakon upozorenja ponovno aktivirao sustav.

Ima dosta toga što bi vam se moglo svidjeti na GLS-u 600, osim njegovog "otkačenog" ovjesa. Ispod poklopca motora nalazi se 4,0-litreni V8 s dvije turbine koji proizvodi preko 550 KS i 720 Nm okretnog momenta. SUV također ima EQ Boost starter generator koji dodaje dodatnih 21 KS i 250 Nm okretnog momenta, dovoljno da potjera SUV do stotke za impresivnih 4,8 sekundi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:19