PREŽIVIO BI RAT

Mercedes S580 tvrđava na kotačima: ‘Vidi po noći‘, štiti od kemijskog napada, granata i metaka

S druge strane, Inkasov blindirani Mercedes S-klase razmazit će vas luksuzom i komforom na najvišoj razini

Blindirani Mercedes S-klase

 Inkas

Svijet postaje vrlo nesigurno mjesto, tko zna što nas sve još čeka, pa bi onima koji si mogu to priuštiti kupnja blindiranog automobila mogla biti dobra investicija.

Strah od napada jurišnim puškama i ručnim bombama može umanjiti prerada Mercedesa S-klase u blindiranu putujuću tvrđavu u režiji kanadskih specijalista iz tvrtke Inkas koji isporučuju diljem svijeta.

image

Blindirani Mercedes S-klase

Inkas

Njihov najnoviji luksuzni "oklopnjak" dizajniran je tako da kombinira luksuz s impresivnim razinama zaštite i vrlo je teško na prvu zaključiti kako je automobila s fotografija S580 4MATIC prerađen tako da štiti živote.

Diskretan oklop uključuje višeslojno staklo otporno na metke, kao i potpunu „zaštitu perimetra putničkog prostora“. Nadogradnje tu ne završavaju jer je model opremljen pojačanim ovjesom i zaštitom za ključne komponente vozila. Automobil vozi na run-flat gumama jer je to najbolji način da preživite napad i pobjegnete.

image

Blindirani Mercedes S-klase

Inkas

A i sve to je samo početna točka jer vozilo može biti opremljeno dodatnim sigurnosnim značajkama, uključujući sustave za suzbijanje požara, ugrađenu opskrbu kisikom za odbijanje kemijskih napada i "sustav toplinskog noćnog vida koji povećava vidljivost četiri puta noću i osigurava da vozilo može djeluju kroz mrak, prašinu, dim i maglu.”

Model također može biti opremljen stroboskopom, sirenom i razglasom koji putnicima omogućuje komunikaciju s ljudima izvan vozila bez spuštanja prozora.

image

Blindirani Mercedes S-klase

Inkas

Zahvaljujući svim nadogradnjama, S-Klasa ima BR6 razine zaštite, što znači da model može izdržati istovremene detonacije dviju granata DM51, kao i napade napadača koristeći streljivo kalibra 7,62 mm.

Iako su mjere spašavanja života u središtu pozornosti u Inkasu tvrde kako izmjene nisu utjecale na različite značajke udobnosti i sigurnosti S-Klase. Još jedna stvar koja je nepromijenjena je twin-turbo 4,0-litreni V8 koji razvija 503 KS i 699 Nm najvećeg okretnog momenta.

image

Blindirani Mercedes S-klase

Inkas

Motor je povezan s automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa i sustavom pogona na sve kotače, ali nema sumnje da je oklop negativno utjecao na vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h.

Nije poznato za koliko sada ubrzava kao ni kolika je masa prerađenog vozila, no serijska inačica sposobna je za sprint od 4,4 sekunde. U Inkasu ne kriju kako već sada imaju golem interes za svoju pancirnu S klasu, a cijena prerade ovisi o stupnju zaštite i dostupna je na upit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 03:08