FANTASTIČAN ZVUK

Mercedesovi EQ modeli dostupni s Appleovim Spatial audiom s podrškom za Dolby Atmos

Spatial Audio revolucionira način na koji umjetnici stvaraju i obožavatelji slušaju glazbu, za novo fantastično iskustvo

Mercedes AMG EQE SUV

 Mercedes-Benz

Ljubitelji dobre glazbe dobro znaju o čemu je riječ, a Apple Music Spatial Audio s podrškom za Dolby Atmos sada je po prvi put dostupan u Mercedes-Benz modelima. Dvije su tvrtke otkrile da će Apple Music sa Spatial Audiom sada biti potpuno integriran kroz infotainment sustav MBUX u Mercedes-Maybach S-klasu, EQS, EQS SUV, EQE, EQE SUV i standardnu ​​S-klasu.

Na premijeri EQE SUV-a u Parizu prošle nedjelje ova je vijest podijeljena s novinarima, a audio sustav je doživio premijeru upravo u novom modelu. Tom prilikom doznali smo i koliko je truda i sati u studiju bilo potrebno kako bi se ostvario vrhunski zvuk.

Vlasnici Mercedesa koji su već pretplaćeni na Apple Music dobit će trenutni pristup pjesmama dostupnih u Spatial Audiu. Ograničeno izdanje Mercedes-Maybacha Virgila Abloha bio je prvi model Mercedesa koji je ponudio Spatial Audio tehnologiju kroz svoj vrhunski Burmester 4D zvučni sustav.

Dodatno, pretplatnici mogu pristupiti cjelokupnom Apple Music katalogu od 100 milijuna pjesama, tisućama uređivački odabranih popisa za reprodukciju i dnevnim odabirima najboljih svjetskih glazbenih stručnjaka, uključujući sve izvođače i voditelje koji emitiraju putem Apple Music 1, Apple Music Hits i Apple Music Country globalne radijske postaje uživo.

image

Mercedes AMG EQE SUV

Mercedes-Benz

“Kvaliteta zvuka je nevjerojatno važna za Apple Music i zato smo toliko uzbuđeni što radimo s Mercedesom kako bi Spatial Audio na Apple Musicu po prvi put bio izvorno dostupan u automobilu", rekao je Appleov potpredsjednik za Apple Music i Beats, Oliver Schusser.

“Spatial Audio revolucionira način na koji umjetnici stvaraju i obožavatelji slušaju glazbu i to je iskustvo koje je nemoguće objasniti riječima; morate sami čuti da biste to cijenili. Zajedno s Mercedesom, sada imamo još više mogućnosti da našim pretplatnicima diljem svijeta donesemo potpuno impresivnu glazbu".

image

Mercedes AMG EQE SUV

Mercedes-Benz

Usto, Mercedes uvodi i "Zlatni standard zvuka". Naime, najveća svjetska glazbena kuća Universal Music Group službeno temelji postupak odobravanja pjesama na kvaliteti zvuka u vozilima Mercedesa - “approved in a Mercedes‑Benz”.

To novo partnerstvo, bez premca u automobilskoj industriji, stvara savršenu harmoniju između hardvera, zvučnog doživljaja, glazbenog sadržaja i platforme za besprijekorno i impresivno audio iskustvo u automobilu.

S ovim novim audio standardom, UMG omogućuje svojim izvođačima da svoj postupak odobravanja pjesama temelje na tome kako konačni miks zvuči u Mercedes‑Benzu i uvodi pečat “approved in a Mercedes‑Benz kao zlatni standard zvuka. UMG dodatno planira postaviti studijsko okruženje u Sindelfingenu u Njemačkoj, temeljeno na Studio C Capitol Studios, glavnom globalnom referentnom glazbenom studiju za Dolby Atmos miksanje.

image

C Capitol Studios, Derek Ali

Mercedes

Burmester vrhunski 4D zvuk sastoji se od 31 zvučnika koji uključuju šest 3D zvučnika na krovu, 4 zvučnika za kraj uha na prednjim sjedalima, subwoofer, 8 pretvarača zvuka, 2 pojačala i 1750 vata snage.

“Udružujemo snage kako bismo našim kupcima ponudili referentno glazbeno iskustvo bez premca u industriji,” dodao je član upravnog odbora Mercedes-Benz grupe, Markus Schäfer. “Ponosni smo što će naša vozila biti prvi uređaji koji nisu Appleovi i koji će nativno imati impresivan Spatial Audio s Dolby Atmosom. Ovo besprijekorno iskustvo pokazuje kako zabava u automobilu može doseći uzbudljive nove razine savršenom integracijom hardvera i softvera".

Burmester 4D audio sustav

31 zvučnik, uključujući šest 3D zvučnika koji emitiraju zvuk odozgo, 4 zvučnika u blizini uha na prednjim sjedalima i subwoofer od 18,5 litara

8 pretvarača zvuka (dva po sjedalu)

2 pojačala

Snaga 1750 W

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:37