NEMA ŠTO NE MOŽE

Mogli biste raditi bilo gdje s jednim od njih: Ovi ‘pauk‘ bageri su koliko sposobni, toliko i jezivi

Novi bager Menzi Muck 545X izgleda podjednako sposobno koliko i jezivo, ali ono što je važno jest da može izvoditi zgodne trikove

‘Pauk‘ bager

 YouTube Screenshot

Novi bager Menzi Muck 545X izgleda podjednako sposobno koliko i jezivo, ali ono što je važno jest da može izvoditi zgodne trikove o kojima jednostavan stroj na gusjenicama ne bi mogao ni sanjati.

Postoji nekoliko jedinstvenih hodajućih bagera napravljenih za različite vrste radova. Manji Menzi Muck A20 ima puno manju kabinu i pogon na dva kotača, dok Muck M545X ima pogon na četiri kotača, posebne stabilizatore i najveću brzinu od 16 km/h zahvaljujući Deutz dizelskom motoru od 140 KS.

Iako je zabavno vidjeti ove strojeve kako rade, još je zanimljivije gledati ih kako se kreću. CalTrans je upotrijebio Kaiser za obnovu autoceste u SAD, Angeles Crest 2019. nakon ogromnog odrona. Ovaj "pauk" bager bez problema je odradio svoje zadatke na strmim padinama na kojima bi se inače bilo nemoguće kretati.

image

‘Pauk‘ bager

YouTube Screenshot

Bez obzira na to na što je sve ovaj bager sposoban, za ovakvu vrstu terena potrebni su izuzetno vješti operateri na terenu s dovoljno hrabrosti da to i ostvare.

Ovo bi mogli biti najsvestraniji strojevi koji postoje budući da mogu prihvatiti gotovo sve dodatke za ruke za obavljanje specijaliziranih zadataka.

Možete ga opremiti kukom za hvatanje i pomicati betonske cijevi kao što vidimo u videu, ili instalirajte čekić na hidraulički pogon i srušite sve što vam se nađe na putu. Ili mu možete staviti normalnu korpu i kopati na bilo kojem terenu kojeg zamislite. No sve ovo i košta. Cijena rabljenog Kaisera S2-4 Gatora ide i do 150.000 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:47