RETRO PREMIJERA

Morgan Plus Four: Vjerovali ili ne, ovo je novi model. I košta poprilično

Morgan je redizajnirao aktualnu generaciju svojeg modela koji je predstavljen 2020. godine. no izgleda skoro isto kao model iz 1950.

Morgan Plus Four

Morgan Plus Four je jedini poznati automobil na tržištu koji svoj oblik nije previše mijenjao još od davne 1950. godine, no svako malo Mogran uvodi poboljšanja i predstavlja nove generacije automobila. Tako je sada. Morgan je redizajnirao aktualnu generaciju svojeg automobila koja je predstavljena 2020. godine.

Novi Morgan Plus Four ima "čistiji" i jednostavniji izgled. Iako model izgleda odmah prepoznatljivo, automobil ima veća prednja svjetla koja sada imaju integrirane pokazivače smjera, koji su do sada bili u odvojenim kućištima. Također, automobil je opremljen novim prednjim spliterom i difuzorom koji imaju "plutajuće postolje registarske pločice". Tu su i nove oznake kao i promijenjeni aluminijski retrovizori.

image

Morgan Plus Four

I u unutrašnjosti ima promjena. Tu je novi LCD zaslon kao i poboljšani Sennheiser audio sustav. Model također ima novo ambijentalno osvjetljenje kao i obnovljeni privjesak za ključeve s daljinskim upravljanjem.

image

Morgan Plus Four

Snagu osiguravaju BMW-ovi dvolitreni turbo četverocilindrični motori. Modeli opremljeni šesterostupanjskim ručnim mjenjačem imaju snagu od 259 KS i 350 Nm okretnog momenta.To im omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 240 km/h. Kupci također mogu dobiti automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa, ali on je uparen s motorom koji razvija 259 KS i 400 Nm okretnog momenta. Vrijeme ubrzanja do 100 km/h ovdje iznosi 4,8 sekundi.

image

Morgan Plus Four

Plus Four ima i ažurirani ovjes s novim oprugama i amortizerima. Kupci također mogu dobiti opcijski Dynamic Handling Pack, koji uključuje stražnji stabilizator kao i nove opruge s podesivim prigušenjem.

image

Morgan Plus Four

Novi Morgan Plus Four može se već naručiti, a cijena u Velikoj Britaniji mu je 62.500 funti (73.200 eura). Proizvodnja bi trebala započeti u svibnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:38