OFF-ROAD

Može li Tesla Model X nadmašiti Fiat Pandu Cross od 85 KS na off-road natjecanju?

Upravo je nepretenciozna priroda Fiata možda njegova najveća prednost, jer maleni motor i dimenzije nisu previše teške
Fiat Panda Cross i Tesla Model X
 YouTube Screenshot

Teslin Model X opremljen je nekom od najmodernijih tehnologija današnjice, no znači li joj ona išta na zemlji i šljunku? Ekipa iz CarWowa to je provjerila usporedivši Model X-a s čudnim rivalom – Fiat Pandom Cross.

image
Fiat Panda Cross i Tesla Model X
YouTube Screenshot

Fiat Panda Cross proizvodi samo 85 KS (62 kW), te bi zapravo bilo teško pronaći slabije moderno 4x4 vozilo koje bi se natjecalo s Model X-om. Međutim, upravo je nepretenciozna priroda Fiata možda njegova najveća prednost, s obzirom na to da maleni motor i dimenzije nisu previše teške. Model X težak je 2533 kilograma, dok je Fiat više od upola lakši – teži samo 1165 kilograma.

Drugim riječima, iako Fiatov maleni motor proizvodi mnogo manje snage od Tesle, Pandi Cross nije potrebno toliko snage da se uspne uz brdo. Iako je Tesla dobra za prijevoz ljudi na cesti, male dimenzije i kratki krug okretanja Pandu čine podjednako upravljivim na blatu i u skučenom gradu.

I očekivano, Fiat se vrlo dobro snašao, probijao i prolazio kroz blatne izazove. Sve u svemu, Panda Cross dokazala se uvjerljivim terenskim automobilom u ovom izazovu. Stoga, iako Tesla ima značajno veću prednost na cesti, dva automobila su dostojni protivnici na blatu, što vjerojatno niste isprva zamislili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:16