pet modela

Najavili veliki povratak: Fiatova revoluciju na cestama s novim modelima, evo kako će izgledati

Kroz pet inovativnih studija Fiat je najavio svoje velike planove za budućnost, sa svim pogonima i za sva tržišta svijeta

Fiat SUV Concept

 Fiat

Ako ste se pitali što je s Fiatom i kakvi su im planovi u budućnosti unutar grupacije Stellantis, sada je to konačno obznanjeno. Fiat je ovog tjedna, naime, najavio lansiranje niza noviteta koji će obilježiti automobilsku scenu u nadolazećim godinama, predstavljajući pet inovativnih dizajnerskih studija koje najavljuju novu eru za ovu poznatu marku.

image

Fiat City Car Concept

Fiat

Iako je Ženevski auto salon nekad bio epicentar automobilske industrije, njegovo izdanje za 2024. godinu više ne privlači toliku pažnju kao prije. Unatoč tome, Fiat je odlučio iskoristiti trenutak održavanja salona da "online" putem YouTube videa predstavi svoje ambiciozne planove, a prezentaciju je vodio Olivier Francois, predsjednik marke Fiat.

Svi budući modeli temeljit će se na univerzalnoj platformi, s ciljem globalne dostupnosti jer to pojeftinjuje cijelu priču.

image

Fiat konceptna unutrašnjost

Fiat

Ponuda će uključivati električne, hibridne i modele s konvencionalnim motorima na unutarnje izgaranje, a prvi među njima bit će predstavljen 11. srpnja 2024., u čast 125. obljetnice Fiata. U godinama koje dolaze, Fiat planira redovito predstavljati nove modele, svaki od njih s fokusom na pristupačnost i upotrebu održivih materijala, pri čemu će do 80 posto komponenti biti zajedničko.

image

Fiat Fastback Concept

Fiat

U srcu ove "inovativne oluje" nalazi se nova studija bazirana na Pandi, "City Car Concept", koji nadmašuje trenutnu Pandu duljinom od 3,69 metara. Inspiriran arhitekturom Lingotto zgrade u Torinu, ovaj koncept donosi dizajnerske elemente poput ovalnog oblika testne staze na krovu, ugrađenih na kontrolnu ploču, zaslon i sjedala, uz samonamatajući kabel za punjenje. Osim toga, robustan dizajn i visoka pozicija sjedenja približavaju ovaj model SUV segmentu, nudeći pritom obilje prostora i funkcionalnosti za obiteljske potrebe.

Fiat također istražuje tržište kamioneta s novim konceptom usmjerenim prema funkcionalnosti i zabavi, ciljajući na rekreativne sportaše i poslovne korisnike. Ovaj model uspješno kombinira fleksibilnost kamioneta s praktičnošću kombija i udobnošću SUV-a, prilagođen urbanom okruženju.

Posebnu pažnju privlači studija fastbacka, koja nastoji slijediti uspjeh modela Fiat Fastback u Brazilu i Fiat Tipo na Bliskom istoku i u Africi. Obećavajući sportske performanse i nisku potrošnju zahvaljujući aerodinamičnom dizajnu, ovaj model namijenjen je osvajanju i europskog tržišta.

image

Fiat pick-up Concept

Fiat

Za obitelji, Fiat razvija prostrani SUV, opisan kao "Giga Panda", s visokim standardima sigurnosti i dizajna, dok je posljednja studija posvećena vozilu za slobodno vrijeme, inspiriranom funkcionalnošću legendarnih Pandi iz 80-ih, idealnim za avanture izvan gradskih granica.

Sve predstavljene studije dijele istu platformu, vjerojatno naslijeđenu od Citroen e-C3, najavljujući seriju Fiatovih derivata koji će oblikovati budućnost mobilnosti.

image

Fiat Camper Concept

Fiat
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 13:43