KOLEKCIONARSKI

Fiat oživljava Multiplu kao jedinstveni 6x6 model, ali ne na način na koji biste pomislili

Monovolumen koji se često navodi kao jedan od najružnijih paradoksalno je hvaljen zbog rasporeda sjedenja sa 6 sjedala

Fiat Multipla 6x6

 Stellantis

Ne može se poreći - Fiat Multipla jedno je od najpolarizirajućijih vozila ikada stvorenih. Budući da je "krasio" europske ceste od 1998. do 2010. i zadržao svoju prisutnost u Kini do 2013., to je monovolumen koji se često navodi kao jedan od najružnijih na svijetu, ali paradoksalno hvaljen zbog svog inovativnog rasporeda kabine sa 6 sjedala.

image

Fiat Multipla 6x6

Stellantis

Kako bi obilježio njegovu 25. obljetnicu, Stellantis je otkrio planove za jedinstveno posebno izdanje s otkačenim dizajnom na temu crtića. Ovaj jedinstveni model koji je namijenjen prodaji kao kolekcionarski primjerak, vjerojatno će se temeljiti na restauriranom primjerku originala.

image

Fiat Multipla 6x6

Stellantis

Suprotno svom nazivu, Fiat Multipla 6×6 nije pretvorba vozila sa šest kotača, već posebno izdanje tematizirano oko šest likova iz crtića. Ove kreacije su zamisao Roberta Giollita, dizajnera Multiple, koji trenutno vodi odjel Stellantis Heritage. On je predstavio svoju najnoviju kreaciju kroz niz rukom crtanih skica u videu ispod.

6 ilustracija izvorno je napravljeno za premijeru talijanskog jednovolumena 1998. godine, prikazujući različite karakteristike njegove ciljne publike i ističući njegov jedinstveni raspored sjedala 3+3. Ilustracije su smještene na haubi i bočnim stranama, dok se pojedinačno pojavljuju i na sjedalima.

image

Roberto Giollito

Stellantis

Fiat Multipla 6×6 prikazan je samo u skicama budući da je stvarni model "trenutačno u proizvodnji" i bit će izložen na Milano Auto Classica Showu između 17. i 19. studenog. Nakon toga, bit će ponuđen na prodaju kao kolekcionarski primjerak.

Multipla predstavlja drugi nastavak Stellantisovih Heritage projekata, a prvi je nedavno najavljeni jednokratni Alfa Romeo 4C Designer’s Cut. S obzirom na opsežno nasljeđe marki kao što su Fiat, Alfa Romeo, Lancia i Abarth, sigurno je pretpostaviti da će slični projekti uslijediti u budućnosti na temelju drugih modela koji se više ne proizvode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:26