tuning

Najpoželjniji ‘Golf Jedinica‘: Ima VR6 motor iz R32, zračni ovjes i nevjerojatne detalje

Vlasnik je svoj automobil opsežnim preradama pretvorio u pravog "vuka u janjećoj koži"

VW Golf I

Stari Golfovi su omiljeni automobili za prerade, no rijetko koji vozači idu tako daleko kao vlasnik ovog Gofa prve generacije iz Južnoafričke republike. On je svoj automobil opsežnim preradama pretvorio u pravog "vuka u janjećoj koži".

Vlasnik je automobil kupio 2014. godine, a idućih devet godina ga ne nadograđivao sve dok nije dobio željeni rezultat. Karoserija je prethodno bila plave boje, ali je prebojana u narančastu, auto je dobio diskretne karoserijske dodatke, no mnogo je važnije ono što je promijenjeno ispod karoserije.

Za pogon je zadužen VR6 motor iz R32 izvedbe Golfa 4. Motor ima 3,2 litre obujma i u originalu je razvijao 241 KS uz okretni moment od 320 Nm. Motor je osjetno modificiran, ovjes je potpuno zamijenjen i na njegovo mjesto je stavljen zračni, a nove su i kočnice, mjenjač i mnogi drugi detalji.

Unutrašnjost nudi Recaro sjedala s mješavinom presvlaka od nappa kože i alcantare. Napravljena je i opsežna zvučna izolacija, zaštitni kavez izrađen je od poliranog nehrđajućeg čelika, a ručke na vratima su s Porschea. Svoju kreaciju je vlasnik nazvao po kolumbijskom narkobosu Escobaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:42