AKTUALNO

Netko je osmislio ultrabrze brisače vjetrobrana za jesenske pljuskove: Baš i nisu neko rješenje

Za projekt tim je odabrao Ladu - s mnogo ‘ožiljaka‘ kao rezultat prijašnjih inovacija tima, električnu bušilicu i nekoliko vezica

Ultra-brzi brisači

 YouTube Screenshot

Prema opisu videa, YouTube kanal Garage54 krenuo je s projektom nakon što je komentator na drugom videu na kanalu predložio izradu superbrzih brisača vjetrobranskog stakla kao odgovor na silovite jesenske pljuskove. Tim je mislio da će biti urnebesno smiješan, pa je odlučio pokušati.

Za projekt tim je odabrao već prerađenu Ladu - s mnogo "ožiljaka" kao rezultat prijašnjih inovacija tima, električnu bušilicu i nekoliko vezica. Sve je počelo "hakiranjem" starih brisača, prije nego što su napravili sofisticirani sustav povezivanja s nekim motkama i pričvrstili vezicama električnu bušilicu za odjeljak motora.

Tim je testirao brisače prskajući automobil crijevom i isprobavajući ih u "super-brzini". Ispostavilo se da zapravo uopće ne pomaže vidljivosti, a uz to bili bismo pomalo zabrinuti da zalutali brisač ne udari prolaznika u lice s obzirom na sile koje su uključene.

Izum postaje malo uspješniji kad bace kantu mutne vode preko vjetrobranskog stakla, ali samo malo. Ultra-brzi brisači nemaju previše smisla, a to sada znamo zahvaljujući Garage54, koji su muktrpno proveli ova istraživanja za, znate... znanost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:12