‘BARN-FIND‘

‘Nisu mogli vjerovati vlastitim očima‘: U vrtu pronašli napušteni čuveni Ford Sierra RS Cosworth

Sierra RS Cosworth jedan je od najlegendarnijih auta 1980-ih s 2,0-litrenim turbo 4-cilindričnim motorom kojeg je razvio Cosworth

Ford Sierra RS Cosworth

 Ford

Dečki s YouTube kanala IMSTOKZE primili su poziv koji ih je zaintrigirao. Netko ih je, negdje u Ujedinjenom Kraljevstvu, pozvao da pogledaju njegovu posebnu kolekciju Fordovih modela iz 80-ih, ali, kada su stigli na to područje, nisu vjerovali što vide - pronašli su Ford Sierru RS Cosworth napuštenu u vrtu.

Ford Sierra RS Cosworth jedan je od najlegendarnijih automobila 1980-ih i 1990-ih, opremljen 2,0-litrenim turbo četverocilindričnim motorom kojeg je razvio Cosworth, a koji je isporučivao 204 KS pri 6000 o/min i 275 Nm pri 4500 okretaja. Bio je to nevjerojatan automobil koji je obilježio jedno doba, a danas ima vrlo visoku cijenu.

Vlasnik ove Sierre kupio ju je prije sedam godina, ali nikada nije uspio uživati ​​u njoj. Parkirao ga je u vrtu svoje kuće i tamo ostavio. Prethodno su automobil čuvali prethodni vlasnici još sedam godina. Posljednje četiri godine proveo je okružen grmljem i raslinjem.

Odmah do njega nalazi se nekorišteni Ford Transit kojeg treba maknuti da bi se Sierra uopća mogla pogledati. Nakon što su uklonili kombi i posijekli grmlje, shvatili su da Sierra baš i nije u dobrom stanju. Unutrašnjost je dosta dotrajala i sloj plijesni prekriva Recaro sjedala. Nedostaju neke ploče s instrumentima i električni sustavi. Pokušali su upaliti motor, ali bez uspjeha.

No ipak ima nade, jer kad ga spojite na akumulator, pale se lampice na instrument ploči i pokušava se upaliti. S restauracijom i malo podešavanja, ova Sierra Cosworth mogla bi dobiti drugi život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:18