premijera

Novi Mercedes-AMG E 53 Hibrid: Paklena kombinacija strujne moći i surove snage od 585 KS

Kombinacija 3,0-litrenog linijskog 6-cilindričnog turbo i elektromotora omogućuje ukupno 585 KS i 750 Nm

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

 Mercedes-AMG

Dugo očekivana inovacija u svijetu automobila konačno je stigla na scenu. Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+, novi biser u kolekciji luksuznih limuzina i karavana, predstavlja se kao vrhunac sportskog dizajna i inženjerske izvrsnosti.

Ova nova zvijezda na "automobilskom nebu" kombinira plug-in hibridnu tehnologiju s impresivnom snagom od gotovo 600 konjskih snaga, postavljajući nove standarde u klasi i dajući naslutiti da je nadmašio slavu prethodnika, E 63 modela.

image

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

Mercedes-AMG

Nakon dugog iščekivanja, Mercedes je skinuo veo sa svoje najnovije kreacije, ističući se iznad konkurencije jedinstvenim dizajnom i sofisticiranosti.

Novi AMG E 53 ne samo da se odmiče od tradicionalnog E 63 modela svojom sportskom orijentacijom, već i vizualno dominira zahvaljujući svom agresivnom dizajnu, istaknutoj Panamericana rešetki hladnjaka i detaljima koji privlače pozornost na svakom koraku.

image

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

Mercedes-AMG

Unutrašnjost vozila odiše luksuzom dostojnim visokoperformansnog sportskog automobila. Dvostruki digitalni zasloni, opcija sofisticiranog "MBUX Superscreen" sustava prikaza i sportska prednja sjedala s AMG potpisom, samo su dio onoga što ovaj automobil čini iznimno atraktivnim. Šasija vozila je pravo remek-djelo, s "AMG RIDE CONTROL" adaptivnim ovjesom i naprednim kočionim sustavom, garantirajući neusporedivu vožnju.

image

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

Mercedes-AMG

Kombinacija 3,0-litrenog linijskog šestocilindričnog turbo i električnog sinkronog motora s trajnim magnetom omogućuje izlaz sustava od 585 KS i 750 Nm. Ako koristite novi Race Start (uz doplatu kao dio Dynamic Plus paketa), 612 KS dostupno kratko vrijeme.

Šestocilindrični motor već je poznat iz ranijih AMG derivata. Ovdje isporučuje 449 KS, 14 KS više od E 53 prethodne serije W213. Maksimalni okretni moment iznosi 560 Nm.

image

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

Mercedes-AMG

Ažuriranja R6 uključuju novi turbopunjač na ispušne plinove s dvostrukim pomicanjem s višim tlakom (1,5 bar umjesto prethodnog 1,1 bara), novo programirani softver i dodatni prednji hladnjak. Elektromotor integriran u 9-stupanjski mjenjač doprinosi 120 kW i 480 Nm.

Brojke: novi E 53 HYBRID 4MATIC+ od 0-100 km/h stiže za 3,8 sekundi i vozi do 280 km/h, ali nudi i do 100 kilometara vožnje isključivo na električni pogon, postavljajući nove standarde u segmentu luksuznih sportskih vozila.

image

Mercedes-AMG E 53 Hibrid

Mercedes-AMG

S novim Mercedes-AMG E 53 hibridom, automobilski svijet dobiva ne samo vrhunac luksuza i performansi, već i ekološki osviješteno vozilo koje neće ostaviti nikoga ravnodušnim. Prodaja počinje u nadolazećim tjednima, a dostupnost kod trgovaca očekuje se krajem ljeta, obilježavajući novo poglavlje u povijesti automobilizma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:43