VIDEO

Ova replika Mustanga bazirana na Kiji neće nikoga prevariti, ali je svejedno vrlo uvjerljiva

Morate se diviti trudu koji je uložen u pretvaranje stare Kije u Ford Mustang čak i ako rezultat nije savršena kopija

Ford Mustang replika (Kia Spectra)

 YouTube Screenshot

Na Zapadu smo navikli da ljudi uzimaju obične automobile i pretvaraju ih u replike vozila koja stvarno žele, ali si ne mogu priuštiti. Ali dok u Americi to može značiti pretvaranje stare Toyote MR2 u Ferrari uz pomoć gotovih karoserija, u Pakistanu to znači napraviti Ford Mustang iz stare Kije Spectre i napraviti cijeli projekt od nule.

To je ono što je Kamran Rasheed iz SBC Modifiera učinio da stvori automobil kojeg vidite na fotografijama. A s obzirom na to da je započeo s Kijinom limuzinom s četiri vrata i pogonom na prednje kotače, rezultati su nevjerojatni, premda ne tako nevjerojatni kao količina truda koja je uložena u transformaciju.

Nitko neće povjerovati da je ovo pravi Mustang, jer čim pogledate automobil s boka, sve pada u vodu, pogotovo kada netko podigne vrata kao na Lamborghiniju. Također se većini nas vjerojatno čini smiješno da bi se itko toliko namučio da klonira automobil kojeg možete kupiti na u SAD-u za nekih 11.000 eura.

Ali Pakistan nije SAD ili Europa i nemoguće je ne diviti se Rasheedovom nagonu, viziji i vještini da stvori nešto što je više moguće sličino s obzirom na ono s čime mora raditi. Njegov YouTube kanal, SBC Modifier, vrijedi provjeriti jer je pun sličnih projekata, od kojih neki, poput Dodge Challengera iz Opel Victorije, jasno pokazuju da voli američki "muscle".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:05