KAKAV PROJEKT!

Ova Škoda Citigo sa 275 dizelskih konja i pogonom na sva četiri kotača definicija je ‘džepne rakete‘

Međuhladnjak koji strši ispod prednjeg odbojnika, polikarbonatni prozori i poklopac motora nagovještavaju što očekivati

Škoda Citigo 2.0 TDI 4WD

 eBay Screenshot

Mali automobili VW grupacije poznati su po agilnosti i ekonomičnosti, no ne zanimaju sve te vrline. Vlasnik Škode Citigo iz Velike Britanije pretvorio je model u čudovište za stazu zamjenom motora, dodavanjem sustava pogona na sva četiri kotača, nadogradnjom ovjesa i kočnica te uklanjanjem unutrašnjosti.

Izvana je jasno da ovo nije obični Citigo. Veliki 17-inčni naplatci potječu od Octavije, dok nam međuhladnjak koji strši ispod prednjeg odbojnika, poklopac motora i polikarbonatni prozori nagovješćuju o tome što očekivati.

Isto se odnosi i na unutrašnjost koja je potpuno ogoljena i ima dvije "školjke" te sigurnosni kavez FIA-e.

image

Škoda Citigo 2.0 TDI 4WD

eBay Screenshot

Tuning paket britanske tvrtke Darkside Developments uključuje prilično opsežan popis modifikacija. Vrhunac je zamjena motora, budući da je Škoda zamijenila maleni 1,0-litreni benzinac s jako modificiranim 2,0-litrenim TDI turbodizelašem koji uključuje Garrett turbo, prilagođeni ispušni sustav, NO2 kit i mnoge druge komponente. Iznenađujuće je da je tuner uspio pod maleni poklopac motora Citiga ugraditi motor dvostruko većeg kapaciteta.

image

Škoda Citigo 2.0 TDI 4WD

eBay Screenshot

Prema Darkside Developmentsu, motor ima 366 KS (269 kW), ali vlasnik navodi da je na "dyno" testu proizveo zdravih 274 KS (201 kW). Ovo zvuči kao izvrstan broj za vozilo koje teži 1160 kg. Dok standardna Škoda Citigo ima pogon na prednje kotače, tunirani model koristi Haldex sustav pogona na sva četiri kotača, Quaife diferencijal s ograničenim proklizavanjem i mjenjač sa šest brzina.

image

Škoda Citigo 2.0 TDI 4WD

eBay Screenshot

Šasija je također pažljivo nadograđena kako bi vozač mogao iskoristiti dodatnu snagu. Ovjes usmjeren na stazu ima prilagođeni cjevasti podokvir, Eibach opruge i nekoliko komponenti iz VW Golfa i Seat Ibize. Slično, kočnice se sastoje od Brembo diskova većeg promjera i Porscheovih čeljusti.

image

Škoda Citigo 2.0 TDI 4WD

eBay Screenshot

Prema popisu na eBayu, neobično brzi Citigo možda je fokusiran na stazu, ali je i dalje legalan za ulicu. Tražena cijena je 15.500 funti (17.760 eura), što zvuči logično kada uzmemo u obzir opseg izmjena. Za sličnu svotu novca možete kupiti početnu opremu obnovljenog Hyundaija i10 ili možete dobiti ovog "vuka u janjećoj koži".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:41