VIDEO

Ova Toyota Celica iz 1972. u garaži je skupljala prašinu 20 godina: Sada se vraća na ceste

Bio je prekriven debelim slojem prašine, ali je sveukupno ostao u dobrom stanju za automobil ove starosti

1972. Toyota Celica

 YouTube Screenshot

Bivši vozač utrka Stephan Papadakis kupio je modificiranu Toyotu Celicu iz 1972. koja je prava definicija riječi "barn-find". Japanski sportski automobil skupljao je prašinu u garaži 20 godina prije nego što je prethodni vlasnik preminuo, a njegova ga je obitelj odlučila prodati. Srećom, Celica se sada vratila na ulice nakon lagane restauracije i par modifikacija.

Priča klasičnog japanskog coupea objavljena je na YouTube kanalu Papadakis Racing, sa snimkama od dana kada je izašao iz garaže. Bio je prekriven debelim slojem prašine, ali je sveukupno ostao u dobrom stanju za automobil ove starosti. Prva generacija Celice sada je popularan klasik, a primjerci poput ovog savršena su baza za projektni automobil.

Vizualno, pragovi pričvršćeni vijcima, poklopac motora s otvorom za ventilaciju i stražnji spojler ne mijenjaju sportski karakter Celice. Papadakis je dodao novi set 15-inčnih aluminijskih naplataka koji su prikladniji za svakodnevnu vožnju od originalnih 13-inčnih. Ima nešto hrđe na poklopcu motora i bočnim pragovima koji zahtijevaju pažnju, ali ništa ozbiljno.

image

1972. Toyota Celica

YouTube Screenshot

Unutra se nalazi trkaće TRD sjedalo od stakloplastike, Abarthov upravljač i dodatni brojčanici, koji pokazuju da je prethodni vlasnik volio provoditi vrijeme na stazi. Ispod poklopca motora nalazi se atmosferski 2,0-litreni motor s unaprijeđenim rasplinjačima, HKS bregastim osovinama, metalnom brtvom glave i TRD klipovima - svi ovi dijelovi dolaze iz osamdesetih.

Papadakis je ponovno prelakirao poklopac ventila u crvenu boju, dodao lakši akumulator i sada je usredotočen na tuning motora prije dyno-testova. Ta četiri cilindra mogu proizvesti do 150 KS, što može zvučati malo za današnje standarde, ali je i više nego dovoljno za maleni retro sportski automobil s pogonom na stražnje kotače koji teži samo 943 kilograma.

image

1972. Toyota Celica

YouTube Screenshot

Šasija je također nadograđena podesivim ovjesom, stražnjim podesivim amortizerima (gewindama) i novim kočnicama (Wilwood diskovi sprijeda i stražnji doboši). Papadakis će nastaviti raditi na Celici, a cijelu video-prezentaciju koja traje 17 minuta možete pogledati u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 03:31