VIDEO

Ovaj Ford GT stajao je vani pet godina i bio pun miševa: Poznati ‘detailer‘ mu vratio sjaj

Na satu ima samo 2500 milja (4020 kilometara), ali izloženost elementima je uzela svoj danak, ostavljajući boju istrošenu

2005. Ford GT

 YouTube Screenshot

Ford je predstavio GT 2005. godine u znak sjećanja na pobjede u utrci 24 sata Le Mansa 1960-ih i stotu obljetnicu tvrtke. Proizvedeno je više od 4000 ovih automobila, što ih čini rijetkima i vrijednima. Djelomično je to razlog zašto je zadovoljstvo vidjeti kako ovaj Ford GT dobiva potrebnu ljubav u ovom videu na YouTube kanalu poznatog "detailera" Ammo NYC-a.

Bijeli s plavim prugama, Ford GT iz 2005. stajao je vani nakon što je njegov vlasnik iznenada preminuo. Na satu ima samo 2500 milja (4020 kilometara), ali izloženost elementima je uzela svoj danak, ostavljajući boju istrošenu i ostavljajući lišće taloženo u svakom vanjskom kutku i pukotini. Još gore, bilo je i miševa u njemu.

Većina Forda GT živi razmaženim životom, ušuškana u garažama i izložena na sajmovima automobila. Prema Hagertyju, vrijede između 380.000 i 430.000 američkih dolara u dobrom do izvrsnom stanju, s netaknutim primjercima koji dosežu 500 tisuća dolara. Sin preminulog vlasnika GT-a planira ga očistiti i servisirati prije nego što ga objavi na Cars & Bidsu.

Posao počinje usisavanjem prtljažnika prije strojnog pranja motornog prostora i karoserije. Na površini je izgledao mnogo čišće, ali unutar prtljažnika, odjeljka motora i ispod, puno je gore. Ne ulazeći u previše detalja, više izgleda kao pod šume nego donji dio automobila.

Nakon nebrojenih sati čišćenja, ribanja i "detailinga", Ford GT izgleda gotovo nov. Prije nego što ga je objavio na Cars & Bids, Doug DeMuro pojavio se u radioni Ammo NYC-a i njih dvojica odlaze na vožnju.

DeMuro posjeduje Ford GT za koji kaže da ga vozi gotovo svaki dan. Njegov trenutno ima oko 41.000 milja (66.000 kilometara) na satu, i kaže da do sada nije imao nikakvih problema. Jedino što mu se ne sviđa su vrata za koja je rekao da vam mogu otkinuti glavu i sjedala koja bi mogla biti udobnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:05