VIDEO

Ovog Forda Mustanga iz 1969. godine pokreće motor iz E63 AMG-a koji proizvodi više od 720 KS!

Prema YouTuberu, riječ je o jednom od ‘najnasilnijih‘ automobila koje je ikad imao priliku isprobati
1969 Ford Mustang
 YouTube Screenshot

Za ovaj primjerak Forda Mustanga iz 1969. godine vjeruje se da je jedini ispod čijeg se poklopca nalazi AMG motor, zbog čega je jednako sulud koliko biste mogli zamisliti.

image
1969 Ford Mustang
YouTube Screenshot

Projekt je zaživio zahvaljujući kompaniji Anarchy Garage iz Velike Britanije, nakon što je 20 godina trunuo na jednom polju. Na njegovu sreću, kompanija je odlučila spasiti automobil i bacila se na posao.

image
1969 Ford Mustang
YouTube Screenshot

Nakon što je automobil vraćen u prvobitno stanje, u njega je smješten 5,5-litreni dvostruko turbopunjeni V8 iz Mercedesa E63 AMG-a iz 2021. godine, koji je naknadno dobio i podešeni ECU te sada proizvodi više od 720 KS. Snaga se na stražnje kotače šaljem putem originalnog E63-ovog sedamstupanjskog mjenjača kojem bi mogli zavidjeti i vlasnici nekih superautomobila.

image
1969 Ford Mustang
YouTube Screenshot

U videozapisu YouTube kanala Gassed, Mustang nevjerojatno ubrzava, a ugrađene su i bočne ispušne cijevi. Prema YouTuberu, riječ je o jednom od 'najnasilnijih' automobila koje je ikad imao priliku isprobati.

image
1969 Ford Mustang
YouTube Screenshot

Uz to, Mustang je testiran na mokroj cesti, te unatoč tome svoju suludu snagu na nju prenosi vrlo dobro. Osim samog motora i sustava prijenosa, s E63 AMG-a preuzeti su i neki dijelovi unutrašnjosti, poput armaturne ploče, volana i središnje konzole. Anarchy Garage navodi kako je za projekt potrošila samo 24.000 američkih dolara, a troškovi uključuju i sam Mustang te dijelove E63 AMG-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:22