Tehnologija

Pametni ventilacijski otvori kod novog VW-a ID.7 u obzir će uzimati položaj sunca, evo kako to funkcionira

Konačna verzija auta stiže u drugom tromjesečju kada će se skinuti prekrasna svijetleća digitalna kamuflaža

Volkswagen ID.7 (kamuflirani prototip)

 Volkswagen AG

Nakon ID.Vizziona i ID.Aera, Volkswagen je ranije ovog mjeseca na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu predstavio svoju globalnu električnu limuzinu u gotovo proizvodnom ruhu.

Konačna verzija izaći će u drugom tromjesečju godine kada će se skinuti zanimljiva svijetleća digitalna kamuflaža.

Kako bi olakšao čekanje, proizvođač automobila sa sjedištem u Wolfsburgu detaljno opisuje tehnologiju pametnih ventilacijskih otvora koja je predstavljena s nadolazećim VW-om ID.7.

Brzoreagirajući klima uređaj koji je premijerno predstavljen s prvom VW-ovom električnom limuzinom temeljenom na MEB platformi automatski se pokreće kada se otkrije ključ, čak i prije ulaska u automobil.

Počinje puhati hladan zrak za vrućeg dana i obrnuto ako se otvore vrata, distribuirajući zrak "brzo na velikom području pomoću dinamičnih horizontalnih pokreta". Nakon što putnici sjednu, strujanje zraka može se preusmjeriti na tijelo ili na drugo područje.

image

Volkswagen ID.7 (kamuflirani prototip)

Volkswagen AG

ID.7 će se pohvaliti novim 15-inčnim infotainmentom s dovoljno prostora na zaslonu da uvijek ima prečac do funkcije kontrole klime. Ovim pametnim ventilacijskim otvorima se upravlja digitalno u smislu da ćete morati koristiti veliki zaslon za podešavanje smjera i intenziteta protoka zraka. Mijenjanje temperature vrši se pomoću osvijetljenih dodirnih klizača postavljenih ispod ekrana.

image

Volkswagen ID.7 (kamuflirani prototip)

Volkswagen AG

Alternativno, glasovne kontrole mogu se koristiti za promjenu postavki. Na primjer, vozači će moći reći stvari poput "Zdravo Volkswagen, ruke su mi hladne", nakon čega će topli zrak biti usmjeren prema volanu otprilike pet minuta. Osim toga, aktivirat će se funkcija grijanja upravljača. Ako ID.7 vozi nekoliko ljudi, individualne korisničke postavke bit će dostupne kako bi se uklonile gnjavaže podešavanja postavki svaki put kad druga osoba uđe u automobil.

image

Volkswagen ID.7 (kamuflirani prototip)

Volkswagen AG

ID.7 će obilježiti još jednu premijeru za VW jer će to biti prvi model sa sustavom klimatizacije koji može reagirati na klimatske uvjete. Zahvaljujući senzoru ugrađenom u vjetrobransko staklo, može detektirati upadni kut sunčeve svjetlosti u uvjetima s visokim vanjskim temperaturama i visokim intenzitetom sunca. Ako sunce jako sija samo na jednu stranu vozila, klima uređaj će automatski početi puhati više hladnog zraka u topliju zonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:34