VIDEO

Pogledajte kako modificirani BMW M2 Competition od 850 KS ubrzava na Autobahnu!

Tretman je obavio HC-Performance, nakon kojeg se AutoTopNL uputio na otvoreni dio njemačkog Autobahna kako bi testirao performanse
BMW M2 Competition
 YouTube Screenshot

BMW M2 Competition bez dvojbe ostaje jednim od najuglađenijih sportskih automobila koji je izašao iz bavarske tvornice, u posljednjih nekoliko godina.

Ispod poklopca motora krije se dvostruko turbopunjeni 3,0-litreni šestak, koji u standardu 'ispumpava' 410 KS, što je i više nego dovoljno za automobil koji je dimenzijama manji od M3 i M4. Međutim, vlasnik ovog primjerka odlučio je da želi više od S55 motora, koji poslije modifikacija proizvodi više od 850 KS!

Tretman je obavio HC-Performance, nakon kojeg se AutoTopNL uputio na otvoreni dio njemačkog Autobahna kako bi testirao performanse coupea. I baš kao što biste mogli zamisliti, M2 Competition ubrzava nevjerojatnom brzinom.

Iako se u videozapisu ne spominju točna vremena sprintova, čini se kako ubrzanje od 100 do 200 km/h teče za nevjerojatnih 4,5 sekunde. Snaga se prenosi putem opcionalnog automatika koji je bez obzira na to što nije manualac, sigurno veoma zabavan. Međutim, nismo mogli ne primijetiti da bi ovjes možda trebao dobiti malo pozornosti.

Nedavno je predstavljena najnovija generacije Serije 2, a budući M2 još uvijek je u razvoju. Koliko smo shvatili, najnovijeg coupea M odjela također će pokretati 3,0-litreni šestak s twin-turbom, ali će on proizvoditi oko 480 KS, što je veliki 'korak' u odnosu na prethodnu generaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:08