kakva prerada!

Pogledajte video: I to se dogodilo, ova ekipa je u Lamborghini Gallardo ugradila dizelski motor

Superautomobil ne zvuči kao dizelaš, a odaje ga jedino oblak crnog dima koji se povremeno pojavi iz auspuha

Lambo dizel

 Facebook screenshot

Prilikom opisa raznoraznih prerada, posebice ako su u pitanju klasični ili čistokrvni sportski automobili, često koristimo riječ "svetogrđe". Danas možda pišemo o daleko najvećem, ali to ćete vi trebati procijeniti.

Naime, američka ekipa 1 Way Diesel Performance odlučila je u uništeni Lamborghini Gallardo iz 2004. godine ugraditi Cumminsov redni dizelski "šestak" s dva turba, a sve je snimljeno i objavljeno u emisiji Motor Trenda.

Naime, kada je 1 Way Diesel Performance pronašao Gallardo, zapravo je to bila polovica Gallarda - bez pogonskog sklopa, ovjesa, unutrašnjosti, i drugih vitalnih dijelova automobila. Uslijedila su tri mjeseca ozbiljne rekonstrukcije motornog prostora koji će, kako je bilo planirano, udomiti dizelski agregat. Kao mjenjač odabran je šeststupanjski manualac.

I dok i dalje ostajemo neuvjereni kad je u pitanju izbor zamjenskog motora i mislimo da je svakako postojala bolja opcija, zanimljivo je da sa svojih više od 1000 KS, Cumminsov dizelski motor zaista može dostojno zamijeniti originalni benzinski V10.

image

Lamborghini Gallardo konverzija

Facebook Screenshot

Šalu na stranu, superautomobil ne zvuči kao dizelaš, a odaje ga jedino oblak crnog dima koji se povremeno pojavi iz auspuha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 23:33