VIDEO

Policijska potjera: Ono što je mogla biti obična kazna za prebrzu vožnju završila nesrećom

Potjere velikim brzinama obično ne završe dobro – kao u slučaju ovog susreta na međudržavnoj cesti u Sjedinjenim Državama

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Potjere velikim brzinama obično ne završe dobro – kao u slučaju ovog susreta na međudržavnoj cesti u Sjedinjenim Državama. Ono što je mogao biti običan prekršaj završilo je prometnom nesrećom kada je vozač koji je vozio 20 km/h iznad ograničenja pokušao pobjeći policijskom službeniku.

Prema izvješću o incidentu koje je podnio narednik Jeff Preston, policajac je uočio Chevrolet Camaro koji je vozio lijevom trakom 145 km/h u zoni od 120 km/h. Tada je Preston upalio policijska svjetla i sirenu, a vozač je započeo potjeru koja je išla čak do 208 km/h, prema GPS-u na policijskoj kameri.

Kao što možete vidjeti u videu na vrhu ove stranice, potjera je trajala sve dok Camaro nije pokušao izaći s autoceste na izlazu 30. Nažalost, osumnjičenik je izgubio kontrolu tijekom nesigurnog prilaza uglu, udario u ogradu, pa zatim u betonsku barijeru. Tada se Camaro zaustavio, ali se drugi policajac frontalno zabio u Camaro, odbacivši vozača na beton.

U drugom policijskom automobilu nalazio se Terrell Pratt, koji se pridružio potjeri kada je na policijskom radiju čuo što se događa. Kao što možete vidjeti na nadzornoj kameri na Prattovom automobilu, nakon prvotnog sudara se pojavio oblak prašine dok se on približavao brzinom od oko 129 km/h, što objašnjava zašto nije primijetio da će ih udariti opasnom brzinom.

Srećom, pokazalo se da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen. Osumnjičenik je identificiran kao 19-godišnji Tyrese Lancaster. On je optužen za "bijeg vozilom, značajnu smrtnu opasnost, prekršajni postupak, prebrzu vožnju, nesmotrenu vožnju, nevezanje sigurnosnog pojasa i posjedovanje alkohola (u Americi je alkohol zabranjen osobama mlađima od 24 godine)".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:03