VIDEO, FOTO

Poput malog Siana: Huracana Tecnica ima 5.2 V10 motor od 640 KS iz modela STO i stražnji pogon

Četrnaesta verzija Huracana kombinira tehničke značajke nekoliko modela kao i stilske elemente najrjeđih Lamborghinija

Huracan Tecnica

 Lamborghini

Lamborghini je predstavio posebnu verziju Huracana Tecnica koji kombinira značajke varijante EVO sa stražnjim pogonom i varijante STO s velikim stražnjim krilom i zamišljen je da pruži vlasnicima vrhunsku zabavu za volanom, kako na cesti tako i na stazi.

Iako je Tecnica bazirana na osnovnom EVO modelu sa stražnjim pogonom, dolazi s hrpom opreme koja se inače nalazi samo na skupljim Huracanima. Dakle, umjesto atmosferskog 5,2-litrenog V10 stroja od 610 KS i 560 Nm, Tecnica iza dva sjedala ima ugrađenu verziju V10 motora od 640 KS i 565 Nm od 631 KS iz modela STO za kojeg u Lamborghiniju kažu kako ima poboljšan oštriji zvuk na visokim okretajima.

image

Huracan Tecnica

Lamborghini

Osim što dijele jednaku snagu, Tecnica i STO imaju potpuno drugačiji nastup i Tecnica se čini prilično pitomije dizajnirana uz poneke značajnije vizualne promjene posuđene od nekih najekstremnijih novijih hiperautomobila ograničene serije Lamborghinija.

Na prednjoj strani nalazi se novi branik s motivom Y koji se nalazi ispod svakog prednjeg svjetla inspiriran hiperautomobilom Sian i konceptom Terzo Millennio, oblik bočnog prozora suptilno je dotjeran kako bi oponašao izgled Essenze SCV12, a novi Damiso kotači od 20 inča kotači inspirirani naplatcima sa Visiona GT.

image

Huracan Tecnica

Lamborghini

No, najveća promjena nalazi se straga: Tecnica je dobila lagani poklopac motora od karbonskih vlakana i okomito stražnje staklo. Tu su i nove dvije šesterokutne ispušne cijevi, novi branik i stražnji difuzor koji se, kao i krov, može obojiti u boju karoserije ili crnu, plus mali fiksni stražnji spojler.

Taj stražnji spojler izgleda bitno manje od ogromnog krila na modela STO, ali Lamborghini tvrdi da doprinosi 35 posto poboljšanju stražnje potisne sile u usporedbi s modelom EVO RWD, te je usklađen s aerodinamičnim značajkama poput novog prednjeg razdjelnika i podvozja za smanjenje otpora zraka za 20 posto.

image

Huracan Tecnica

Lamborghini

Masa je također manja u odnosu na EVO RWD (1389 kg) dijelom zahvaljujući poklopcu od lakog karbona, a Lamborghini navodi za Tecnicu suhu težinu od tek 1379 kg.

Posredno je i bolja brojka ubrzanja od 0 do 100 km/h koja je pala s 3,3 sekunde na 3,2 sekunde (STO za 3 sekunde), a za što bolju vožnju zavojima i okretnost tu su upravljanje stražnjom osovinom, vektoriranje okretnog momenta, karbonske keramičke kočnice s otvorima za hlađenje na karoseriji i integrirani kontrolni sustav LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) s Huracana s pogonom na sva četiri kotača.

image

Huracan Tecnica

Lamborghini

Po želji vlasnika koji su više orijentirani na stazu, tvornica nudi lagane panele vrata i pojaseve za utrke s popisa opcija. Cijene još nisu poznate, a prve isporuke se očekuju krajem ove godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:06