VIDEOIGRE

Porsche je predstavio Vision Gran Turismo, digitalni koncept dizajniran za Gran Turismo 7

Osim što su naveli da je riječ o potpuno električnom automobilu, Porsche nam nije dao nikakve detalje o specifikacijama

Porsche Vision Gran Turismo

 Porsche

Porsche Vision Gran Turismo je virtualni trkaći koncept dizajniran za novi Gran Turismo 7 koji će Polyphony Digital 'izbaciti' 4. ožujka sljedeće godine za PlayStation 4 i PlayStation 5 igraće konzole. Dok je Porscheov koncept samo za digitalni svijet, kompanija je stvorila prototip punog opsega i nagovijestila da njegov dizajn pokazuje put za buduće električne sportske automobile.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Porsche

Porsche se pojavljuje u Gran Turismu od 2017. godine s nekoliko svojih proizvodnih modela. Ovo je prvi put da kompanija iz Zuffenhausena kreira automobil isključivo za igru, po uzoru na druge proizvođače poput Mercedesa, McLarena, Lamborghinija i Jaguara.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Većina koncepata Vision Gran Turismo izgledaju kao superautomobili iz daleke budućnosti, uključujući ekstremne stilske naznake. Porscheov izgled ima tu dizajnersku dramu virtualnog trkaćeg automobila, ali na mnogo suptilniji način. Peter Varga, direktor dizajna eksterijera u Porscheu je rekao: 'Porsche Vision Gran Turismo više je od samo igrane fantazije. To je realan pogled u budućnost koji će nam svakako pomoći u razvoju u godinama koje su pred nama'.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Iako je Porsche mogao iskoristiti jedan od svojih nekoliko koncepata u stilu hiperautomobila iz Porsche Unseen serije prekrasnog 919 Street, odlučili su stvoriti nešto potpuno novo. Vision GT-a je kreirao tim dizajnera koji su odrasli igrajući poznatu igru na PlayStation konzoli. Njihov cilj bio je napraviti nešto malo, lagano i učinkovito, pokazujući što je sve moguće s najnovijom tehnologijom i električnim pogonom.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Proporcije koncepta su poprilično ekstremne, podsjećajući nas na superautomobile sa srednjim motorom, ali s ultra niskim profilom koji je omogućen odsutnošću motora s unutarnjim izgaranjem. Izrađen je od karbonskih vlakana i titana, a zahvaljujući izbočenim branicima i jako oblikovanoj karoseriji, Vision GT je odmah prepoznatljiv kao Porsche.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Duboki rezovi iza ogromnih kotača slični su Mission R-u, iako su mnogo dramatičniji. Vision GT također posuđuje neke od detalja dizajna koji se nalaze na trenutnim proizvodnim modelima poput četverodijelne LED grafike na nisko postavljenim prednjim svjetlima i LED stražnjem svjetlu pune širine ispod prilagodljivog stražnjeg spojlera.

image

Porsche Vision Gran Turismo

U kabini s dva sjedala možemo vidjeti nisku poziciju sjedenja, tanku središnju konzolu, presvlake izrađene isključivo od veganskih materijala i prozirnu ploču instrumenata koja koristi tehnologiju head-up zaslona. U Gran Turismu 7 Vision GT dobiva još futurističkije instrumente u stilu holograma.

image

Porsche Vision Gran Turismo

Osim što su naveli da je riječ o potpuno električnom automobilu, Porsche nam nije dao nikakve detalje o specifikacijama. Njih bismo mogli dobiti u igrici. Iako je jasno da studija dizajna neće evoluirati u proizvodni model, uzbuđeni smo što ćemo je vidjeti negdje i sretni smo što će inspirirati buduće modele.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:05