BROJ 001/150

Pratio stvaranje i vozio je prije dvije godine: Kako je prva Nevera isporučena Rosbergu

Rosberg će se bez sumnje jako dobro zabaviti s električnim automobilom koji ima četiri motora i 1914 KS te brutalnih 2360 Nm

Rosberg i Nevera

 Rimac Automobili facebook

Nakon godina čekanja konačno je došao i taj dan. Prva serijska Rimac Nevera isporučena je kupcu. I to ne bilo kome. Čast da postane prvi vlasnik najimpresivnijeg automobila na svijetu dobio je bivši F1 prvak Nico Rosberg.

Rosberg se odlučio za prilično agresivan izgled svoje Nevere. Automobil ima "Stellar Black" crnu karoseriju s vidljivim dijelovima karbonske konstrukcije. Unutrašnjost je također tamna s presvlakama od crne Alcantare, a u njoj se ističe pločica s potpisom Rosberga i serijskim brojem 001/150.

Mate Rimac nije slučajno odabrao bivšu F1 zvijezdu za svojeg prvog kupca. Rosberg je bio "zaljubljen" u Neveru čim je vidio C_Two koncept i stalno je bio u kontaktu s tvrtkom te automobil testirao nekoliko puta dok je još bio u razvoju.

Tvrtku je posjetio još prije dvije godine i tom prilikom ispričao anegdotu o razgovoru s Porscheovim glavnim inženjerom za razvoj. On je Rosbergu rekao: "Ja sam talentiran, ali on (Mate Rimac) je s drugog planeta."

Nakon što je tada bio obišao pogone bivši prvak objavio je i video iz Hrvatske na svom YouTube kanalu pod nazivom "Prva testna vožnja Rimac C_Two Prototipa".

2020. Rosberg je vozio prototip C Two

- Od trenutka kada sam upoznao Matu i shvatio kakav se genije krije iza Nevere, znao sam da želim prvi proizvedeni automobil.

Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što sam ikada htio imati. To je primjer najbolje inovativne električne tehnologije koja je ugrađena u nevjerojatno brz automobil kojeg je također užitak voziti, izjavio je Rosberg prilikom preuzimanja svoje Nevere.

I Mate Rimac je oduševljeno komentirao prodaju prve Nevere Rosbergu.

- Odličan je osjećaj znati da netko tko je toliko postigao u najtežem automobilskom sportu uživa u automobilu kojeg smo mi stvorili. Veselimo se što ćemo moći pratiti Nicovo "putovanje" s Neverom. Svi automobili koje je on kupio se voze i u njima se uživa, a upravo to želimo da naši kupci rade i s Neverom.

Rosberg će se bez sumnje jako dobro zabaviti s električnim automobilom koji ima četiri motora i 1914 KS te brutalnih 2360 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do 100 km/h traje manje od dvije sekunde, a ¼ milje u utrci ubrzavanja prelazi za nevjerojatnih 8,58 sekundi. Rosberg će sigurno znati kako iz ovog automobila izvući najviše.

Rosbergova Nevera je prvi primjerak isporučen kupcu, no nije i prva serijski proizvedena Nevera, to je bio model s brojem 000 koji je nedavno vozio u Goodwoodu i koji će ostati u vlasništvu tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 08:26