‘SVE ŠTO ŽELIM‘

Rimac je isporučio Neveru #001 bivšem prvaku Formule 1: ‘Jedva čekam da vidim što može!‘

‘Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije‘, rekao je Rosberg

Nico Rosberg

 /Rimac Grupa

Samo mjesec dana nakon što je dovršen prvi serijski primjerak Rimac Nevere, automobil #000, automobil #001 isporučen je svom vlasniku - svjetskom prvaku Formule 1 iz 2016. Nicu Rosbergu. Prije nego što je automobil poslan u njegov dom u Monaku, Rosberg je stigao u sjedište Rimac Grupe u Hrvatskoj kako bi prvi puta uživo vidio svoju Neveru.

Proizvodnja Nevere u tijeku je u novom pogonu na periferiji Zagreba. Veliki dio glavnih komponenti automobila dizajnirana je, konstruirana i izrađena u Rimac pogonima tjednima ili mjesecima unaprijed i ugrađena u posljednjoj fazi proizvodnje – sastavljanju vozila koje traje oko pet tjedana po automobilu.

image

Nico Rosberg

/Rimac Grupa
image

Nico Rosberg

/Rimac Grupa
image

Nico Rosberg; Mate Rimac

/Rimac Grupa

Automobil #000, koji će tvrtka Bugatti Rimac zadržati, "Callisto" zelene je boje s alcantara interijerom u boji pijeska.

Rosbergov je primjerak "Stellar" crne boje s poliranim Vertex kotačima i crnim kočionim čeljustima. Unutrašnjost je potpuno presvučena crnom alcantarom, s potpisom "Nico Rosberg" na pločici naslona za ruke. Rosbergov će se primjerak nalaziti u njegovom domu u Kneževini Monako.

Rosberg bio je dio putovanja Rimca otkad je prvi put osobno vidio C_Two, model koji je prije nekoliko godina nakon razvoja i testiranja postao Nevera.

"Otkako sam prvi put upoznao Matu i shvatio genija koji stoji iza Nevere, znao sam da želim prvi automobil iz serije. Za mene ovaj automobil predstavlja apsolutno sve što bih mogao poželjeti. Prikazuje najbolje od inovativne tehnologije, unoseći je u automobil dizajniran doslovce od nule da bude, ne samo nevjerojatno brz – ili najbrži, već i stvarno izvrstan za vožnju. Jedva čekam da vidim što može", rekao je Rosberg.

image

Rimac Nevera

/Rimac Grupa
image

Rimac Nevera

Ivan Sardi/Rimac Grupa
image

Potpis Nica Rosberga

Ivan Sardi/Rimac Grupa

"Kada smo tek počeli razvijati Neveru, imali smo namjeru napraviti automobil koji će impresionirati čak i najbolje vozače na svijetu. Nico je bio na tom popisu i drago nam je da je jedan od prvih vlasnika Nevere netko tko je ovladao najfokusiranijim i najmodernijim moto sportom na svijetu. Svi jedva čekamo pratiti njegovu Neveru; nadamo se da će uživati u čestom korištenju kao i u svojim drugim automobilima, to je upravo ono na što potičemo vlasnike Nevera. I ako itko može testirati granice onoga što smo izgradili, to je on. Ponosni smo što Nicu možemo nazvati prijateljem i članom brzo rastuće obitelji vlasnika Rimac Nevere", rekao je Mate Rimac, izvršni direktor Rimac Grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. veljača 2024 05:17