zvijezda

Prodaje se Lamborghini razbijen u kultnoj sceni s Leonardom DiCapriom u filmu Vuk s Wall Streeta

Ovo će biti prvi put da je automobil ponuđen na javnoj dražbi od snimanja filma

Lamborghini Countach 25th Anniversary 1989.

 Bonhams

Prije tri mjeseca ugledna kuća RM Sotheby’s najavila je da će na aukciji imati jedan od dva Lamborghini Countacha korištena u filmu Vuk s Wall Streeta, a riječ je o primjerku koji nije bio oštećen za potrebe scenarija.

Međutim, sada je za aukciju najavljen i razbijeni primjerak koji je bio korišten za čuvenu scenu u filmu kad ga Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) na putu do kuće razbija pod utjecajem droge Metakvalon.

image

Lamborghini Countach 25th Anniversary 1989.

Bonhams

Taj znatno oštećeni Lamborghini Countach 25th Anniversary iz 1989. ponudit će Bonhams na svojoj aukciji u Abu Dhabiju 25. studenog ove godine. Ovo će biti prvi put da je automobil ponuđen na javnoj dražbi od snimanja filma i u istom je stanju u kojem je razbijen u filmu. Očekuje se da će se prodati za između 1,5 i 2 milijuna dolara.

Iz Bonhamsa kažu da je ovaj Countach proveo na velikom ekranu otprilike 3 minute i 11 sekundi, a zanimljivost je da redatelj Martin Scorsese nije bio zadovoljan razmjerom oštećenja automobila tijekom snimanja te je naručio kamion s ravnom platformom koji je više puta udario u bijeli Lambo kako bi nanio još veću štetu.

image

Lamborghini Countach 25th Anniversary 1989.

Bonhams

Drugi Countach korišten u snimanju na aukciji će se naći u prosincu i zapravo je to bio samo iznajmljen, identičan automobil za film i na velikom ekranu se pojavio tek 16 sekundi.

Osoba koja ponudi najviše neće dobiti samo automobil, već i odjeću koju je DiCaprio nosio tijekom scena nesreće, redateljskim stolcem i pločom koju su potpisali DiCaprio, Scorsese i Margot Robbie, dvije majice s kapuljačom, dva DVD-a s filmom te dokument autentičnosti produkcijske kuće.

image

Lamborghini Countach 25th Anniversary 1989.

Bonhams

Inače, Lamborghini je proizveo samo 658 primjeraka Countacha 25th Anniversary, a vjeruje se da je ovaj automobil jedan od samo 12 isporučenih u SAD-u s bojom Bianco Polo i odgovarajućom bijelom unutrašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 20:17