jezivo ili korisno?

Prodavači automobila postaju prošlost? Mornine je budućnost, pogledajte je na djelu u autosalonu

Visokotehnološki biomimetički dizajn koji oponaša oblik i kretanje čovjeka ima ljudsko lice, a sve vrijeme uči i unaprjeđuje se

Mornin, prodajni savjetnik

 youtube screenshot

Toliko je stvarna da je to zastrašujuće: kineski automobilski div Chery i tehnološka kompanija Aimoga s vrhunskom stručnošću u robotici i umjetnoj inteligenciji udružili su snage i stvorili humanoidnog robota pokretanog umjetnom inteligencijom - Mornine.

Između ostalih, ovom robotu je namijenjena uloga prodajnog savjetnika u salonima Cheryjeve podmarke automobila Omoda.

U Cheryu koji je lansiranjem Mornine ušao na područje robotike, uvjereni su kako će robot sličan čovjeku pomoći kupcu kod odabira novog automobila savjetima i informacijama.

Visokotehnološki biomimetički dizajn koji oponaša oblik i kretanje čovjeka ima ljudsko lice izrađeno od silikona koji se može kretati i oponašati ljudske oralne mišiće i mišiće lica.To, u kombinaciji s ugrađenim jezikom (LLM), znači da Mornine može odgovarati na pitanja i upute te pomagati ljudima na, kako vjeruju u Cheryju, prirodan i ljudski način.

No za Chery, novi humanoidni robot nije samo izlog inženjerskih mogućnosti, već Mornine vide kao dodatak asortimanu modela automobila koji će moći zadovoljiti potrebe novih generacija potrošača.

Tako osim prodajnog savjetnika u salonu automobila, Mornine može preuzeti ulogu vodiča, prodavača, recepcionerke, ili čak, prema planovima Cheryja, u kasnijim verzijama i ulogu njegovateljice, medicinske sestre, asistentice na raznim područjima, a pritom ne ide na godišnji, ne uzima bolovanja, ni porodiljni...

Njen je razvoj zamišljen u tri faze. U prvoj će djelovati kao pružatelj informacija i komunicirati s kupcima kako bi odgovorila na pitanja. Dok nudi ovu uslugu, Mornine će učiti kako komunicirati s ljudima i naučiti različite naglaske, stilove razgovora i tipične potrebe kupaca.

U drugoj fazi će napredovati u korištenju svojih naprednih mogućnosti, kao što su vizualno prepoznavanje i autonomna navigacija. To će uključivati hodanje s kupcima kako bi im pomogla, korištenje ruku za demonstracije, pa čak i pomoć kupcima u određenim zadacima.

U trećoj i posljednjoj fazi razvoja, Mornine će iskoristiti ono što je naučila kako bi postala kompetentni pomoćnik svojim ljudskim vlasnicima.

To može uključivati usluge kao što su briga o djeci i obrazovanje, pomaganje starijim korisnicima u kućnim zadacima, pa čak i čišćenje i kuhanje za vlasnika. Biste li koristili usluge Mornine?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:28