Purosangue killer

Render: Ovako bi mogao izgledati Bugatti Centurion, SUV s W16 strojem i elektromotorima iz Nevere

Riječ je o renderima nezavisnog dizajnera crossoverskog Bugattija kakvog francuska marka nikad neće izraditi

Bugatti Centurion

 Render Sergej Dvorntski

Ako se usudio Lamborghini pa i jedan Ferrari, zašto ne bi i Bugatti imao crossoverski model u ponudi? Jedan moćni i ultraluksuzni SUV, s obzirom na sveopću popularnost te forme u svim klasama, bio bi odličan dodatak u ponudi.

image

Bugatti Centurion

Render Sergej Dvorntski

Međutim, francuska marka s Matom Rimcem na čelu nema planove za izgradnju takvog modela jer bi to potkopalo ekskluzivnost marke. A, kako bi mogao izgledati Bugatti crossover pokazuje render zadivljujućeg Centuriona neovisnog dizajnera Sergeja Dvorntskog.

image

Bugatti Centurion

Render Sergej Dvorntski

Stvaranje crossovera koji nadopunjuje gamu marke koja je najpoznatija po proizvodnji vodećih hiperautomobila nije lak pothvat, ali Dvornitski je uspio kreirati zanimljiv model. Centurion crpi dizajnerski jezik implementiran na Chironu, ali ima i vlastiti jedinstveni štih koji savršeno balansira sportski izgled i eleganciju.

image

Bugatti Centurion

Render Sergej Dvorntski

Dvornitski je zamislio da njegovu kreaciju pogoni hibridni pogon koji kombinira poznati W16 motor s četiri turbopunjača i četiri elektromotora iz Nevere. Takav pogonski sklop osigurao bi monumentalnih, ali ipak teoretskih, 2150 KS i 2.350 Nm.

image

Bugatti Centurion

Render Sergej Dvorntski

U stvarnom svijetu, Bugattijev šef dizajna, Achim Anscheidt, prošle je godine u jednom razgovoru odbacio mogućnost da tvrtka napravi SUV te naglasio da Bugatti nikada nije bio fokusiran na masovnu proizvodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 19:03