Pogledajte VIDEO

Rimac Nevera više nije najbrži serijski auto na četvrt milje: Krunu joj je preuzela ‘dizajnerska Nevera‘

Battistino vrijeme od 8,55 sekundi za dlaku nadmašuje četvrt milje (402 metra) od 8,58 sekundi koju je zabilježila Rimac Nevera 2021.

Pininfarina Battista

 YouTube Screenshot

Pininfarinin električni hiperautomobil Battista ovih dana se namjerio na rušenje brzinskih rekorda. Električni hiperautomobil zapravo izrastao na tehnoligiji i bazi Rimac Nevera vrijedan 2,2 milijuna dolara već se pokazao najbržim serijskim automobilom kada je poletio od 0 do 100 km/h za 1,86 sekundi a do 200 km/h joj je trebalo 4,75 sekundi, na testnoj stazi Nardo u Italiji prošle godine. Tom broju sada su dodani rekordi na četvrt i pola milje.

Pininfarina se udružio s Autocarom India kako bi mjerili Battistine performanse u indijskom testnom postrojenju Natrax ranije ovog mjeseca, koristeći VBOX opremu za bilježenje ubrzanja i najveće brzine. Stroj od 1900 KS koristio je svoj okretni moment od 2340 Nm preko Michelin Pilot Sport Cup 2R guma da bi prošao 402 metra za 8,55 sekundi ili 804 metra za 13,38 sekundi.

Ta brojka od 8,55 sekundi dovela je Battistu samo djelić ispred Rimac Nevere, koja je 2021. zabilježila 8,58 sekundi. No sve ovo ne bi trebao biti šok, jer kako smo sponemuli, dva hiper električna automobila dijele električnu platformu.

Ekipa na stazi je također mjerila Battistinu najveću brzinu, pri čemu je izmjereno 358,03 km/h, iako su prilikom ovih testiranja korištene manje ekstremne gume Michelin Pilot Sport Cup 2. To nije bilo ni blizu dovoljno brzo da Pininfarinino prvo električno vozilo postane najbrži serijski automobil na svijetu.

Ipak, nemojte očekivati da ćete pronaći bilo koji od ovih rekorda u sljedećem izdanju Guinnessove slavne knjige, zato što ih nisu ratificirali Guinnessovi svjetski rekordi, već Federacija automoto sportskih klubova Indije (FMSCI). Bez obzira na to tko je mjerio, Battista je jedan ozbiljno brz automobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:14