AKTUALNO

Pininfarina Battista bit će predstavljena 12. kolovoza. 1900 KS koštat će oko 17,5 milijuna kuna!

Zanimljivo je da Battista koristi baterijsku tehnologiju iz Svete Nedelje, razvijenu od strane Rimac Automobila
Automobili Pininfarina Battista
 Automobili Pininfarina

Nakon godina iščekivanja, prva serijska Battista kompanije Automobili Pininfarina bit će premijerno izložena tijekom Tjedna automobila u Montereyu 12. kolovoza. U planu je samo 150 primjeraka hiper automobila, a svaki od njih cijenit će se nešto manje od 2 milijuna britanskih funti.

image
Automobili Pininfarina Battista
Automobili Pininfarina

Izloženi primjerak bit će posebno izdanje Battista Anniversario kojim će se odati počast Battisti 'Pinin' Farini, te će samo pet primjeraka biti proizvedeno. Oni dobivaju revidirani izgled sa stražnjim krilom i zračnim 'perajama', kotačima sa središnjom bravom koji će sa standardnog modela 'skinuti' čak 10 kilograma.

image
Automobili Pininfarina Battista
Automobili Pininfarina

'Premijera prve Battiste s proizvodnom specifikacijom u SAD-u označava početak još jednog značajnog poglavlja u Pininfarininoj priči s automobilima. Oduševljeni smo što možemo predstaviti lijepu i održivu budućnost luksuza našim klijentima, slaveći više od 90 godina Pininfarininog dizajnerskog nasljeđa tijekom Tjedna automobila u Montereyu', izjavio je izvršni direktor kompanije Per Svantesson.

Posebno izdanje koristi karoseriju od karbonskih vlakana i sjajne crne naplatke. Unutrašnjost je završena crnom održivom kožom u kombinaciji s kontrastnim Iconica Blu plavim šavovima, te sjedalima koja također koriste karbonska vlakna.

image
Nacrti Automobili Pininfarine Battiste
Automobili Pininfarina

Battista će koristiti četiri elektromotora, od kojih će svaki pogoniti po jedan kotač i proizvoditi ukupnu snagu od 1900 KS te 2300 Nm okretnog momenta. Prema tome, Battista bi trebala biti sposobna dohvatiti 100 km/h za manje od 2 sekunde, 200 km/h za manje od 6 sekundi, i 300 km/H za manje od 12 sekundi. Maksimalna brzina navodno će iznositi 350 km/h. Procijenjeni doseg iznosi preko 500 kilometara. Zanimljivo je da Battista koristi baterijsku tehnologiju iz Svete Nedelje, razvijenu od strane Rimac Automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 20:33