NIJE ŠALA

Samo za prave entuzijaste: Nissan je napravio parfem. Miriše na spaljene gume!

Nissan tvrdi da miris spaja aromu trešnjinih cvjetova s dimom spaljenih automobilskih guma, i tako hvata esenciju njihovog trkaćeg tima

Nissan parfem

 YouTube Screenshot

Ljubitelji automobila često uživaju u nekim mirisima koje bi drugi opisali kao odbojne kao što su miris benzina, spaljenih guma, motornog ulja, vrućih kočnica... Iako nikada nismo ni sanjali da će miris spaljenih guma završiti u skupom parfemu, Nissan se potrudio da se to zaista dogodi. Iako zvuči kao prvotravanjska šala u svibnju, Nissan je zaista napravio parfem ‘Smell My Dust‘ koji bi trebao privući prave ljubitelje automobila.

Miris je predstavljen kroz uvjerljiv, ali pomalo jeziv video koji je na društvenim mrežama objavio Nissan Nismo uoči nadolazeće utrke Formule E u Šangaju. Iako sve izgleda kao zanimljiv marketinški trik, čini se da Nissan doista planira proizvoditi i prodavati ovaj miris.

Nissan tvrdi da miris spaja aromu trešnjinih cvjetova s dimom spaljenih automobilskih guma, i tako hvata esenciju njihovog trkaćeg tima Formule E. Kombinacija ova dva mirisa zvuči pomalo čudno, ali će možda stvoriti ugodnu kombinaciju koja neće baš mirisati kao lokalna utrka driftera.

"Novi miris tima Nissan Formula E kombinira tonove sakure (cvijet japanske trešnje), cvijeta prikazanog na bolidima, s mirisom ostataka guma s trkaćih automobila Nissan e-4ORCE 04 kako bi se stvorila iznenađujuća kombinacija", stoji u objavi Nissana koja u nastavku zvuči kao nešto čega se ne bi sramili ni najprestižniji proizvođači parfema. U priopćenju naime stoji i ovo: “Istaknuta nota trešnjinog cvijeta i ružmarina kombinirana je sa spaljenim šećerom i drvenastim tonovima. Rezultat je miris koji utjelovljuje ljepotu trešnjinog cvijeta s uzbuđenjem i odlučnošću trkaćeg tima.”

image

Nissan parfem

YouTube Screenshot

Britanski Top Gear tvrdi da je miris kreirao proizvođač parfema iz Šangaja koji je zapravo koristio sićušne ostatke guma Formule E. Ako se Nissan zaista odluči na prodaju, pretpostavljamo da će se raditi o vrlo ograničenom i skupom proizvodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 16:47