NASTAVAK PRIČE

Sjećate li se vlasnika serijske Elantre N kažnjenog zbog buke ispuha? Problemi se samo gomilaju

Službenik stanice za tehnički pregled rekao je da automobil u sportskom načinu rada i dalje stvara previše buke

Hyundai Elantra N

 Hyundai

Prošlog smo tjedna pisali o tvorničkoj Elantri N koju je policija zaustavila zbog buke ispušnog sustava i poslala na izvanredni tehnički pregled. Naime, nakon što je zaustavljen, vlasniku je rečeno da je auto preglasan. Morao se ponovno pregledati, a njegova registracija je obustavljena dok se to ne učini. Automobil nije prošao inspekciju...

image

Hyundai Elantra N

Hyundai

Službenik stanice za tehnički pregled rekao je da automobil u sportskom načinu rada i dalje stvara previše buke. Sada je vlasniku, koji je objavljivao novosti o svojoj situaciji na Redditu, ponestalo mogućnosti i planira prodati vozilo.

image

Rezultati ispitivanja Elantre N

Reddit Screenshot

Hyundai sa svoje strane kaže da je pokušao pomoći. U izjavi za portal The Drive, predstavnik proizvođača automobila rekao je da je svjestan problema i da radi s vlasnikom Elantre N da ga ispravi. No to nije ono što se događa prema objavama na Redditu. Pod korisničkim imenom OkCandidate103, vlasnik je izjavio da Hyundai "ovo ne shvaća ozbiljno". Prema njegovim riječima, "nije učinjeno ništa osim slanja slučaja od osobe do osobe".

image

Hyundai Elantra N

Hyundai

Video u nastavku navodno sadrži snimku kontrolne kamere policijskog službenika na kojoj je vlasniku obustavljena registracija. Zabrinjavajući dio ovoga je da bi serijski Hyundai Elantra N trebao, naravno, proći sve državne preglede. Međutim, test se mora obaviti u zadanom normalnom načinu vožnje vozila, što navodno nije učinjeno u slučaju kalifornijskog testa.

Rezultirajući neuspjeli test doveo je vlasnika u vrlo nepovoljnu situaciju. Može ponovno testirati svoje vozilo, naravno, ali mora ponuditi dokaz da je popravljeno. No vozilo nije modificirano, i ništa nije u kvaru, pa ne može nikako dokazati da je to popravljeno. "Najvjerojatnije ću prodati auto uz ogroman gubitak samo da završim s ovim slučajem", piše u objavi na Redditu.

Vjerojatno je moguće boriti se protiv inspekcijske presude budući da je test navodno pogrešno izveden. No, to može biti vrlo dug i problematičan proces. Prodaja automobila nekome možda je rješenje za vlasnika, ali će samo uvaliti nekoga drugog u nevolje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:32