VIDEO

Skupo ih koštalo: Vozači Bugatti Veyrona i BMW-a pustili da ih prevladaju emocije pa se sudarali

Sve što pouzdano znamo je da je BMW bio u desnoj traci, a Bugatti Veyron ga je presjekao ispred njega

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

"Road rage" fenomen je koji se događa na svim cestama u svijetu, svugdje gdje su česte prometne gužve i duga putovanja na posao. Također se čini da nije bitno o kojem se modelu vozila radi.

To nam dokazuje primjer koji se dogodio u jednoj od vodećih kineskih pokrajina za financije i tehnologiju. Gledajući video nadzorne kamere, ne možemo reći koji je vozač kriv. Sve što pouzdano znamo je da je BMW bio u desnoj traci, a Bugatti Veyron ga je presjekao ispred njega.

BMW ubrzava kako bi smanjio razmak, prisiljavajući Bugattija da odstupi. Nekoliko trenutaka kasnije, vozač Bugattija pokušava ući drugi put. BMW ponovno ubrzava i tada se čini da se dva automobila sudaraju.

Veyron je dosta oštećen na suvozačevoj strani, i iako znamo da je riječ o kozmetičkom oštećenju, također znamo da će biti skupo za popravak. Naime, s obzirom na to da samo set guma košta 37.000 eura, a godišnji servis 23.000 eura, samo bi cijena boje i limarije mogla biti astronomska.

image

Bugatti Veyron

Bugatti

Veyron se proizvodio od 2005. do 2015., a riječ je o prvom automobilu kojeg je Bugatti proizveo nakon što je Volkswagen otkupio prava na ime i logo. Pokreće ga 8,0-litreni W16 s četiri turbine. Proizvedeno je svega 450 primjeraka, prije nego što je Chiron predstavljen kao njegov nasljednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 16:35