Krš i lom

Šokantna snimka: Tegljač natovaren skupocjenim autima zapeo na pružnom prijelazu, a onda je naišao vlak

Kako se vlak kretao prebrzo da bi se zaustavio, a kamion je bio nepokretan, siloviti udar bio je neizbježan

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Auto-transporter koji je bio natovaren BMW-ima, Cadillacima, Mercedesima, Range Roverima i drugim skupim automobilima prepolovio je prigradski vlak na Floridi nakon što je tegljač zapeo na prijelazu 12. travnja. Unatoč šokantnoj snimci, nitko nije ozlijeđen u incidentu.

Snimku nesreće snimio je Alexander Quintero, koji je rekao da je čekao na prijelazu u Hollywoodu na Floridi kada je primijetio da nešto nije u redu s kamionom. Tada je primijetio da dolazi vlak i uhvatio ga je strah.

Kamiondžija je "pokušao nastaviti naprijed i primijetio sam da su mu se kotači počeli okretati i da se uopće nije pomicao", rekao je Quintero za Fox13. “Shvatio sam da je zaglavio na pruzi. Pogledao sam u ogledalo i primijetio svjetlo vlaka koji dolazi. Tada sam pomislio - nešto će se loše dogoditi".

Iako je vlak pokušao sirenom upozoriti kamion da se makne s puta, vozač nije mogao učiniti ništa. Kako se vlak kretao prebrzo da bi se zaustavio, a kamion je bio nepokretan, siloviti udar bio je neizbježan.

Sudar je bio dovoljno snažan da otkine stražnji dio prikolice s kamiona. Samo jedan Range Rover i jedan BMW SUV ostali su pričvršćeni za kabinu kamiona, dok je nekoliko drugih vozila odletjelo u zrak.

Snimke posljedica prikazuju automobile na boku s kotačima koji vise s njih. Hauba jednog vozila je presavijena u vrh. Mogla su se vidjeti druga vozila kako ih vuče lokomotiva i vagoni iza nje.

Zabrinjavajuće je što se udar može vidjeti i na vlaku, koji se odbio i nagnuo kao posljedica nesreće. Iako je šteta manja, kao prigradski vlak, njegovi putnici i kondukter lako su mogli biti ozlijeđeni u incidentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:15