SLUŽBENA POTVRDA

Stiže Škoda Slavia, ali nažalost ne u Europu: Povoljna limuzina ide u Indiju

Slavia bi trebala zamijeniti zastarjeli Rapid indijskih specifikacija, koji je u asortimanu smješten ispod Octavie i Superba
Škoda Slavia Teaser
 Škoda

Škoda je upravo potvrdila model Slavia – povoljnu limuzinu dizajniranu isključivo za indijsko tržište. Riječ je o drugom proizvodnom modelu iz 'India 2.0 Projecta' nakon SUV-a Kushaqa, a službenu premijeru očekujemo ove zime.

Slavia bi trebala zamijeniti zastarjelog Rapida indijskih specifikacija, koji je u gami smješten ispod Octavije i Superba u segmentu limuzina. Međutim, ono što je privuklo našu pažnju je ime modela, koje datira od prvih bicikala koje su 1896. godine proizveli osnivači Škode, Vaclav Laurin i Vaclav Klement. Ime Slavia također se koristilo za motore koje su Laurin i Klement predstavili tri godine poslije.

Vidjeli smo špijunske fotografije zakamuflirane Slavije tijekom razvoja u Europi. Stilski znakovi preuzeti su od Fabije, a sam automobil stavljen je na platformu MQB A0. Izgleda slično bratskom VW Virtusu, koji je u suštini Polo s četiri vrata duljine 448 centimetara.

S obzirom na to da Škoda nije najavila nove motore, očekujemo da će ih dijeliti s Kushaqom. To znači da bi Slavia mogla koristiti trocilindrični 1,0-litreni TSI i četverocilindrični 1,5-litreni TSI, koji snagu šalju na prednje kotače putem ručnog ili DSG mjenjača.

U Indiji Škoda trenutno ima 165 prodajnih i servisnih lokacija, a do kraja sljedeće godine planira taj broj povećati na 225. Pri tome će Slavia biti ključna, budući da je na indijskom tržištu ovaj segment vrlo popularan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:15