VIDEO

Što sve može poći po zlu na valjcima? Ovom Camaru od 800 KS se ‘razletila‘ getriba

Vlasnik je na teži način otkrio što može poći po zlu ako pokušate ispumpati malo više snage iz ionako vrlo moćnog automobila

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Vlasnik crnog Chevroleta Camara ZL1 na teži je način otkrio što može poći po zlu ako pokušate ispumpati malo više snage iz ionako vrlo moćnog automobila.

Vlasnik ovog konkretnog Camara ZL1, Andrew Zurick, vodi kanal pod imenom Complete Street Performance na YouTubeu i testirao je automobil na "dynu". Nemamo potpuni popis modifikacija na automobilu, ali je navodno sposoban prenijeti 830 KS na asfalt dok radi na E85 gorivu.

Tijekom onoga što će se pokazati kao posljednji "urlici" automobila, Zurick je htio provjeriti snagu, ali neposredno prije nego što je pustio gas, možemo vidjeti kako šaka metalnih fragmenata ispada s donje strane automobila. Nekoliko trenutaka kasnije aktiviraju se zračni jastuci na sjedalu i zavjesama, a ispod vidimo vatru.

Srećom, osoba koja je snimala uspjela je brzo ugasiti plamen prije nego što je uzrokovao značajniju štetu. Tim u radionici brzo je utvrdio da je kućište stražnje osovine mjenjača napuklo i da je to izazvalo eksploziju. Moguće je da su se zračni jastuci aktivirali zbog udarca eksplozije, ali teško je sa sigurnošću reći.

Bez obzira na to, Zurick primjećuje da je vjerojatno dobro što se Chevyjeva getriba razletjela tu gdje je, a ne na cesti ili na trkaćoj stazi gdje bi požar koji je uslijedio mogao brzo progutati automobil da nije bilo nikoga u blizini da ga ugasi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:08