VIDEO

Stravičan požar u gradu: Kia EV6 u Budimpešti udarila u betonsku barijeru i buknula u plamen

Iako nemamo sve detalje incidenta, vozač Kie EV6 vozio se kroz centar Budimpešte nakon čega je udario u betonsku barijeru

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Iako se govori kako su se električna vozila zapravo mnogo manje sklona zapaliti od vozila s unutarnjim izgaranjem ili hibridnih vozila, to se samo temelji na statistici koja ne može izraziti nijansu, ali u stvarnom svijetu postoje neki slučajevi kada je EV opasniji u sudaru. Posebno mislimo na svaki udar koji utječe na bateriju ili bilo koji od visokonaponskih kabela vozila, što se vjerojatno dogodilo u ovom incidentu u Mađarskoj, piše InsideEVs.

Iako nemamo sve detalje incidenta, vozač Kie EV6 vozio se kroz centar Budimpešte nakon čega je udario u nešto što se čini kao neka vrsta betonske barijere koja se nalazila u njegovoj traci. Prema jedinom izvoru, vozač je ozlijeđen i prevezen u bolnicu. Ostaje nejasno je li riječ o EV6 s pogonom na stražnje ili sve kotače.

I dok se to možda čini kao nebitan detalj, ako je riječ o modelu s pogonom na sve kotače, onda je udar u prednji dio vozila mogao oštetiti električne vodove kroz koje prolaze visokonaponski kabeli potrebni za napajanje prednjeg motora. Da se radi o modelu sa stražnjim pogonom, tada je rizik požara pri frontalnom sudaru manji. Bez drugog motora, nema električnih dijelova visokog napona sprijeda ili bilo kojeg priključka za punjenje koji bi se mogao oštetiti.

U zrnatom videu niske kvalitete ne možemo točno razaznati koliku je štetu automobil pretrpio, niti gdje je točno izbio požar. Čini se da je vatra koncentrirana na prednjem dijelu Kie, ali ne dolazi ispod vozila, pa se možda baterija još nije zapalila ili su bili zahvaćeni samo prednji moduli kada je video snimljen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:03