VIDEO

Superautomobili nisu za svakoga: Vozač Pagani Zonde u Češkoj sletio s ceste

Zonda C12 S je opremljena atmosferskim 7,0-litrenim AMG motorom sposobnim proizvesti 550 KS (405 kW) i 750 Nm okretnog momenta
Pagani Zonda C12 S 7.3 Roadster
 Instagram Screenshot

Pagani Zonda možda je već dugo s nama, ali i dalje je riječ o fascinantnom superautomobilu iz analogne ere koji kao takav zahtijeva mnogo vještine i pažnje. Jedan vlasnik žutog primjerka iz Češke to je naučio iz prve ruke, nakon što je na zavoju u blizini Praga sletio s ceste. Na sreću, nije bilo ozbiljnih ozljeda, osim opečenog ponosa...

Okolnosti incidenta ostaju nepoznate, no postoji videozapis objavljen na Instagram kanalu supercar.fails, na kojem možemo vidjeti žutu Zondu kako leži u jarku. Naša pretpostavka je da je vozač izgubio kontrolu nad talijanskim superautomobilom sa stražnjim pogonom, sletjevši s ruba ceste. Međutim, to u ovom trenutku ostaje samo teorija.

Iako na snimci ne možemo vidjeti oštećenja na profilu i stražnjem dijelu, prednji kraj je uništen, a vjerojatno će biti i štete na podvozju. S obzirom na to da je ceste okružena dubokim jarkom i mnogim stablima, vozač je sretan da je izbjegnuo ozljede. Ipak, sve ovo koštat će ga na tisuće dolara.

image
Pagani Zonda C12 S 7.3 Roadster
Pagani

Čini se kako je riječ o Zondi C12 S s početka ovog tisućljeća. Superautomobil je opremljen atmosferskim 7,0-litrenim AMG motorom sposobnim proizvesti 550 KS (405 kW) i 750 Nm okretnog momenta, a ove brojke na cestu se prenose putem šeststupanjskog ručnog mjenjača. Zonda C12 Sa 100 km/h hvata za 3,7 sekundi, na putu do maksimalne brzine od 335 km/h.

image
Pagani Zonda C12 S 7.3 Roadster
Pagani

Bilo kako bilo, zbog visoke vrijednosti ovog automobila, sumnjamo da ga vlasnik neće poslati u tvornicu na popravak. Uostalom, od 2017. godine, Pagani u ponudi ima program restauracije pod nazivom Pagani Rinascimento, koji može svaki primjerak vratiti u netaknuto stanje – uz paprenu cifru, naravno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:05