video, foto

Svaka čast! Drifter izveo rekordni drift od 231 km/h u BMW-u od 1000 KS koristeći samo noge

“Nevjerojatno sam sretan što sam postigao cilj koji sam si zadao!” rekao je Ostalowski nakon postavljanja rekorda

Bartosz Ostalowski

Poljski drifter Bartosz Ostalowski postavio je novi Guinnessov svjetski rekord za najbrže driftanje s upravljanjem nogama ikada zabilježeno u automobilu i to pri nevjerojatnih 231,66 km/h.

Međutim, ovaj drifter koji je razvio posebnu vještinu (Ostalowski je nažalost izgubio obje ruke u nesreći 2006. godine) postao je poznat kad je još prije deset godina Nissanom Skyline R34 GT-T driftao samo nogama.

image

Bartosz Ostalowski

Trenutačno se natječe u Poljskom prvenstvu u driftu i raznim drugim serijama u Europi, a za svoju posljednju vratolomiju pokušao je pomaknuti granice onoga što većina ljudi misli da je moguće.

Sjedeći za volanom svog za posebno za drift složenog BMW-a serije 3, Ostalowski je izašao na pistu zračne luke grada Pila u sjevernoj Poljskoj i pritisnuo gas.

image

Bartosz Ostalowski

Nije mu trebalo puno za postizanje brzine od 277 km/h prije nego li je nogom povukao ručnu kočnicu, započinjući driftanje velikom brzinom kroz zonu mjerenja od 50 metara.

Zabilježio je prosječnu brzinu od 231,66 km/h pod maksimalnim kutom od 60 stupnjeva, i pritom ne samo da je postavio svjetski rekord za najbrže driftanje zabilježeno u automobilu na nožni pogon, već je i oborio poljski rekord za najbrže driftanje, prethodno držao je drifter Jakub Przygoński s 218 km/h.

image

Bartosz Ostalowski

“Nevjerojatno sam sretan što sam postigao cilj koji sam si zadao!” - rekao je Ostalowski nakon postavljanja rekorda. “Pri ovoj brzini osjetite svaku neravninu, sve se događa iznimno brzo. Ovo je iskustvo koje je teško usporediti s bilo čim drugim. Ponosan sam jer sam još jednom dokazao da u svakome od nas postoji ogroman potencijal zahvaljujući kojem možemo postići uspjeh!“

image

Bartosz Ostalowski

Inače, BMW Serije 3 E92 generacije 3-serije Ostalowskog pokreće GM-ov 7,0-litreni LS3 V8 motor s dva turbopunjača koji razvija 1000 KS i 1280 Nm okretnog momenta pri čemu je motor uparen s automatskim mjenjačem ZF 8HP90 koji snagu i moment šalje na stražnje kotače. Svaka čast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:21