‘TAKO TREBA BITI‘

Tesla kupcu isporučila Model 3 bez jedne kočione pločice pa mu rekli da je to normalno

Kako bi situacija bila još gora, tim iz Tesle nije vlasniku ponudio zamjenski automobil, već mu je dao Uber kredite

Tesla Model 3

 Twitter Screenshot

Tesla je cijelo vrijeme na naslovnicama medija, a naslovi se protežu od odličnih do zapanjujuće loših. Za svako izvješće koje hvali Model S Plaidovo ubrzanje postoji još jedno o nekom problemu. Danas je riječ o priči koju ni jedan kupac novog automobila ne želi doživjeti.

Prema The Driveu, jedna je mušterija 19. prosinca dobila svoj novi Model 3, samo kako bi saznala da mu nedostaje jedna kočiona pločica. Taj kupac je, dan nakon što je dobio svoj automobil, kontaktirao Teslu kako bi je obavijestio da nešto ne zvuči kako treba. Snimila je videozapis s automobilom, a Tesla je na njega odgovorila: 'Kočnice su zvučale normalno za Model 3'.

Nakon što su iz Tesle rekli da mogu pregledati automobil za nekoliko tjedana, kupac je odlučio odvesti ga u nezavisni automehaničarski obrt. Nakon što je mehaničar skinuo kotač, ustanovio je da nema nikakve kočione pločice na unutarnjem disku sa stražnje vozačeve strane. Sama čeljust jednostavno je pritiskala disk.

Neki bi se s pravom zapitali postoji li još neko moguće objašnjenje? Je li pločica mogla nekako ispasti nakon ugradnje? Odgovor je ne, jer pločica može ispasti samo kada je toliko istrošena da može iskliznuti između diska i nosača čeljusti.

Kako bi situacija bila još gora, tim iz Tesle nije vlasniku ponudio zamjenski automobil, već mu je dao Uber kredite. Zatim, kad su mu konačno dali zamjenski automobil, bio je to automobil kojem je istekla registracija. Uz sve ovo, pomakli su datum popravka na 19. siječnja, što je službeno mjesec dana nakon što je vlasniku automobil isporučen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. veljača 2022 21:00