DAN INVESTITORA

Tesla želi prepoloviti troškove proizvodnje kako bi napravili električni auto od 20.000 dolara

Jedna od najvažnijih tema na Danu investitora bila je posvećenost proizvođača automobila dramatičnom smanjenju troškova proizvodnje

Tesla Model 2 (digitalni prikaz)

 YouTube Screenshot

Iz Tesle nisu objavili pojedinosti o nadolazećem osnovnom malom EV-u tijekom događaja Dana investitora 2023. i umjesto toga su se usredotočili na objašnjenje kako će smanjiti troškove proizvodnje za 50 posto u budućnosti.

Četverosatna prezentacija pokrivala je mnoštvo tema, ali jedna od najvažnijih tema bila je posvećenost proizvođača automobila dramatičnom smanjenju troškova proizvodnje.

Doista, Teslin glavni inženjer Lars Moravy rekao je da će tvrtka moći izraditi svoja vozila sljedeće generacije za upola manju cijenu Modela 3 i Modela Y.

Na taj način, Tesla će moći proizvesti EV za oko 20.000 dolara (18.841 eura). Tijekom prezentacije, Moravy je opisao kako se tradicionalno bijela karoserija vozila konstruira od stotina utisnutih panela koji su zavareni zajedno pomoću robota. Tesla će u budućnosti raditi drugačije.

image

Tesla ‘Unboxed Process‘

Tesla

“Tradicionalni način izrade vozila je sljedeći: utisnete ga, napravite karoseriju u bijelom, obojite je i obavite konačnu montažu”, objasnio je Moravy. "A ono što je zanimljivo je da su ove trgovine diktirane organizacijskim strukturama koje postoje i diktirane su granicama koje postoje u tvornicama koje su postavljene".

image

Tesla smanjivanje troškova proizvodnje

Tesla

Teslino rješenje nazvano je "Unboxed Process". Sastoji se od velikog odljeva s jednim tijelom i 4680 strukturnih paketa baterija koji su svi spojeni u daleko jednostavniji proces. Čak su i sjedala podignuta u položaj uz pod dok su montirana izravno na bateriju. Ovakav način izrade automobila ne samo da će smanjiti troškove, objašnjava Tesla, već također može smanjiti proizvodni trag za otprilike 40 posto.

image

Tesla proizvodnja

Tesla

“Želja da ljudi posjeduju Teslu je izuzetno velika. Ograničavajući čimbenik je njihova sposobnost da ju plate", kaže Elon Musk. Iako je tvrtka potvrdila vozilo "sljedeće generacije", nije otkrila nikakve detalje o njemu. Ono što znamo je da će se zvati Model 2 i bit će 30 posto lakši i imat će 25 posto manju bateriju od Modela 3.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 05:08