SIGURNOST

Tko kaže da ‘kinezi‘ ne valjaju? Nio ET5 i EL7 ocijenjeni sa pet zvijezdica na testovima sudara

Agencija za testiranje Euro NCAP kaže da su ET5 i EL7 ‘isporučili iznimne performanse u većini testnih slučajeva‘

Nio ET5 i EL7 na Euro NCAP testovima sudara

 Euro NCAP

Potpuno električni Nio ET5 i Nio EL7 postali su prvi automobili koji su osvojili pet zvjezdica u ažuriranim procedurama testiranja sigurnosti Euro NCAP-a uvedenim ove godine.

Za 2023. ažurirani protokol Euro NCAP-a uključuje sustave za otkrivanje prisutnosti djece, potapanja vozila i zahtjeve za najnovije tehnologije koje otkrivaju i reagiraju na motocikliste i druge ranjive sudionike u prometu. Dva Nio-va modela bila su prva vozila koja su prošla kroz sigurnosne scenarije sa odličnih pet zvijezdica.

image

Nio ET5 i EL7 na Euro NCAP testovima sudara

Euro NCAP

Agencija za testiranje kaže da su ET5 i EL7 "isporučili iznimne performanse u većini testnih slučajeva". Automobili su također prošli testove koji pokazuju da će vrata i prozori, ako uđu u vodu, ostati funkcionalni dovoljno dugo da dopuste putnicima da pobjegnu.

I ET5 i EL7 pokazali su koliko su se brzo razvile tehnologije aktivne sigurnosti u posljednjih nekoliko godina, ali još uvijek ima prostora za poboljšanje kada su u pitanju izazovniji scenariji poput križanja automobila s automobilom pri velikim brzinama.

image

Nio ET5 i EL7 na Euro NCAP testovima sudara

Euro NCAP

"Kako novi testovi postaju stroži, biti među prvim testiranim automobilima moglo bi biti malo zastrašujuće", rekao je glavni tajnik Euro NCAP-a Michiel van Ratingen. “Međutim, NIO je prihvatio izazov i postigao dva rezultata od pet zvjezdica, naglašavajući njihove velike ambicije za brend".

"Sigurnosne tehnologije postaju složene, no ipak želim uvjeriti potrošače da će Euro NCAP nastaviti predviđati i prilagođavati se promjenama u našoj shemi ocjenjivanja, postavljajući izazov proizvođačima vozila da osiguraju vozačima – i sudionicima u prometu s kojima komuniciraju – ponuđena najsigurnija moguća vozila".

image

Nio ET5 i EL7 na Euro NCAP testovima sudara

Euro NCAP

I ET5 i EL7 imaju LiDAR ultra dugog dometa i dok će to prvenstveno koristiti autonomnim sustavima vožnje u budućnosti, već pomaže u poboljšanju njihovih sposobnosti izbjegavanja sudara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:00