IZNENAĐUJUĆE

Nisu više ‘tigrovi od kartona‘: Kineski modeli impresionirali u najnovijim Euro NCAP testovima

Kineski modeli za Europu ORA Funky Cat i WEY Coffee 1 iz Great Wall Motorsa postigli su pet zvjezdica

Ora Funky Cat

 Euro NCAP

Iako je Tesla Model Y odradio doista impresivan Euro NCAP rezultat tijekom posljednjeg kruga testiranja, brojna druga vozila također su se dobro pokazala.

Tesla Model Y iz njemačkih pogona pokazao se najboljim u odnosu na nedavno testirane automobile s pet zvjezdica, i postigao je rezultat od 97 posto u zaštiti odraslih putnika i 98 posto u sigurnosnoj pomoći. Također je nagrađen punim bodovima za svoju podršku u prometnoj traci i sustav nadzora vozača temeljen na kameri. Njegove sigurnosne tehnologije također su se dobro pokazale u sprječavanju sudara s drugim automobilima, biciklistima i pješacima.

Tijekom testiranja dobro su se pokazali i brojni kineski proizvođači automobila. Na primjer, i ORA Funky Cat i WEY Coffee 1 iz Great Wall Motora postigli su pet zvjezdica. Tijekom testiranja, Funky Cat postigao je 92 posto u zaštiti odraslih putnika, 83 posto u zaštiti djece u vozilu, 74 posto u testiranju ranjivih sudionika u prometu i 93 posto za svoj sigurnosni sustav pomoći.

U međuvremenu, WEY Coffee 01 postigao je 91 posto kod odraslih putnika, 87 posto kod djece, 79 posto kod ranjivih sudionika u prometu i 94 posto kod sigurnosnih pomoćnika.

"U prošlosti smo vidjeli dobre rezultate nekih kineskih proizvođača, ali i neke vrlo loše", rekao je glavni tajnik Euro NCAP-a Michiel van Ratingen. “Ove će godine Euro NCAP testirati više kineskih automobila nego ikada, a Great Wall doista postavlja standard koji drugi trebaju slijediti. Također, čestitamo Tesli na doista izvanrednoj, rekordnoj ocjeni s Modelom Y. Tesla je pokazao da ništa osim najboljeg nije dovoljno dobro za njih, i nadamo se da ćemo vidjeti da će nastaviti težiti tom cilju u budućnosti.”

Brojni drugi automobili su testirani i dobili su pet zvjezdica, uključujući Genesis GV60 i Kiu Niro s dostupnim paketom sigurnosti koju dodaje radar. Najnovija generacija Hyundaija i20 dobila je četiri zvjezdice, što je jednako dobro kao i Hyundai Bayon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 03:24