pogledajte VIDEO

Turisti slijepo slijedili upute GPS-a pa uletjeli u luci u more: ‘Spašeni su ali za auto nema nade‘

Dvoje turista izvuklo se iz vode neozlijeđeno, ali je njihov monovolumen bio manje sreće nakon što je uvezen u luku

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Sjećate se, kao prije 10 godina, kada je bilo mnogo zabrinutosti zbog toga što su vozači postali toliko ovisni o svojim GPS navigacijskim sustavima da su ih slijepo slijedili u vodu? Očito još uvijek ima razloga za brigu.

Video snimka koju je snimila Christie Hutchinson prikazuje par turista kako bezbrižno ulaze u luku na zapadnoj obali Big Islanda na Havajima. Vozač je tvrdio da su ona i njezina sestra tražile obilazak raža i pratile GPS.

"Samo sam sjedila i pokušavala potražiti zaklon od kiše, a onda sam vidjela kako auto prolazi ravno pored našeg broda ravno u luku prilično pristojnom brzinom", rekla je Christie za Washington Post. "Sve su izvele tako samouvjereno, nisu imale izraz panike na licu. Smijale su se".

Hutchinsonovi su bili manje ravnodušni prema događaju. U videu se može čuti Christie kako pita: "Što se događa?" kao i, "Prilično sam sigurna da se ovo nije trebalo dogoditi". U međuvremenu, njezin suprug Sean bio je među onima koji su zaronili u vodu kako bi pomogli turistima da izađu.

Nakon incidenta, Hutchinson je rekla da je vozačica otkrila da ima srčani problem, što bi moglo objasniti zašto joj je trebalo toliko dugo da izađe iz Dodge Grand Caravana i vode. Iako su mještani koji su priskočili u pomoć uspjeli prebaciti užad oko kombija, nisu uspjeli spriječiti da se potpuno potopi u luci. Srećom, uspjeli su ga usidriti, što je pomoglo u naporima izvlačenja nekoliko sati kasnije i spriječilo da ošteti brod.

Incident se dogodio u luci za male brodove Honokohau, a član osoblja tvrtke Manta Ray Dives rekao je da to nije bilo prvi put da se to dogodilo. Međutim, rekao je da vozači inače upadaju u probleme noću, a ne danju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 16:44