AKTUALNO

Tvrtka Our Next Energy će za BMW IX sporučivati dual-kemijske baterije za gotovo 1000 km dosega

Startup tvrdi da će njihova tehnologija baterija moći osigurati BMW-u iX 966 km dometa s manje litija i grafita u baterijama

2022. Our Next Energy Gemini baterije

 ONE

Startup Our Next Energy (ONE) sa sjedištem u Michiganu, objavio je da su potpisao ugovor s BMW-om za ugradnju svojih Gemini dual-kemijskih baterija u prototipnu verziju iX-a.

"Oduševljeni smo što radimo s BMW-om kako bismo potrošačima demonstrirali našu Gemini tehnologiju dugog dometa," rekao je Mujeeb Ijaz, osnivač i izvršni direktor tvrtke ONE. "Kako usvajanje električnih automobila raste, vozači uče da stvarni uvjeti mogu značajno smanjiti performanse njihovih baterija".

image

2022. Our Next Energy Gemini baterije

ONE

ONE-ove baterije s dvostrukom kemijom kombiniraju dvije vrste ćelija, neke dizajnirane za bolje zadržavanje energije, a druge za bolju isporuku iste. Na taj način cijeli paket baterija može pružiti bolji domet uz korištenje manje teško dostupnih materijala.

image

2022. Our Next Energy Gemini baterije

ONE

Startup tvrdi da će njihova tehnologija baterija moći dati BMW-u iX 966 km dometa uz korištenje 20 posto manje litija i 60 posto manje grafita te minimiziranje upotrebe nikla i kobalta u usporedbi s tradicionalnim baterijama. Također se tvrdi da to čini baterije manje sklonim toplinskom bježanju, što znači da su i sigurnije.

image

2022. Our Next Energy Gemini baterije

ONE

Doista, u prosincu, ONE je naknadno ugradio svoje Gemini baterije u Tesla Model S i uspio postići 1210 km dometa u stvarnim uvjetima vožnje. Sada je cilj pokrenuti tehnologiju prema proizvodnji.

image

2022. Our Next Energy Gemini baterije

ONE

"Na putu smo gdje je svaki dio slagalice koji je potreban za razumijevanje proizvodnog programa dio onoga što radimo i o čemu razgovaramo s njima", rekao je Ijaz za Automotive News.

"Ovo je pitanje kako to kanalizirati na tržište i što vidimo u BMW-ovom gledištu, koje mostove moramo prijeći, kako proizvod djeluje na energiju, snagu i cijenu, i možemo li to izraziti u proizvodnju iz proizvodne perspektive s poznatim tehnologijama".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:53