VOZILI SMO

U domaće salone stigao novi Renault Clio: Nudi se s dizelašem, benzincem i kao hibrid, imamo cijene

Početni model od 65 KS na akciji stoji 16.390 eura čime štedite 400 eura, a dobivate zimske gume i osam godina jamstva

Renault Clio

 Zvonimir Jurčić

Na istarskim cestama isprobali smo osvježeni Renault Clio pete generacije, francuski gradski auto koji je diljem svijeta u 33 godine pronašao 15 milijuna kupaca, a koji je i kod nas oduvijek bio dobro prihvaćen.

Sada u novom izdanju s licem velikog coupe SUV-a Rafale izgleda bolje nego ikad: prednji dio s prelomljenim LED glavnim svjetlima i okomitim dnevnim, te mrežastom strukturom maske i oštrijim formama branika djeluje agresivnije i sportskije. Novu atraktivniju grafiku dobila su i stražnja svjetla kao i difuzor u braniku kod skupljih izvedbi.

Novi stil upotpunjen je svježom paletom od sedam boja te pet novih dizajna alu naplataka. Najveća novost po tom pitanju je novi vrhunski paket opreme Esprit Alpine koji je dostupan samo uz hibridnu verziju.

image

Renault Clio

Zvonimir Jurčić

U unutrašnjosti putnike dočekuje ambijent sa sjedalima s novim uzorcima tkanine kao i brojni zgodni stilski detalji, posebno u najboljoj verziji Esprit alpine. U Renaultu pritom naglašavaju korištenje prirodnih i podatnijih materijala, a tu su i elegantnije dekorativne površine na kokpitu.

Iza upravljača se sada nalazi digitalni zaslon s instrumentima od 7 ili 10 inča, dok je u sredinu smješten okomiti displej od 7 i 9,3 inča, ovisno o paketu opreme.

Sigurnost: dostupno je čak 20 sustava pomoći u vožnji u vožnji, od kočenja u nuždi, detekcije pješaka i biciklista, kamere za parkiranje d 360 stupnjeva, asistenta za vožnju autocestom...

image

Renault Clio

Zvonimir Jurčić

Promjena u motornoj ponudi nema: Početni je i dalje atmosferski benzinski motor 1.0 SCe od 65 KS, a slijede popularni turbobenzinski 1.0 TCe od 91 KS, odnosno u tvorničkoj plinskoj izvedbi (100 KS). Ljubitelji dizelskih motora nisu zakinuti jer ostaje i štedljivi 1.5 dCi (100 KS).

Na vrhu ponude je izvrstan hibridni atmosferski 1,6-litreni benzinski motor potpomognut baterijom od 1,2 kWh za ukupno 143 KS s vrlo učinkovitim sustavom rekuperacije energije, kakvog smo isprobali u Istri i to u najskupljoj top opremi Esprit Alpine. Upravo ta kombinacija uz metalik plavu boju lansiranja na najbolji način ističe sve finese novog dizajna.

image

Renault Clio

Zvonimir Jurčić

Auto u vožnji djeluje čvrsto, izolacija je odlična pa nije glasan, upravljač je sjajno odmjeren i za sportskiju vožnju. Na autocesti je novi Clio vrlo miran i tih, gotovo poput modela više klase.

Po pitanju opreme kupci mogu birati četiri razine opreme - Authentic, Evolution, Techno i spomenuti Esprit Alpine. Početni model od 65 KS na trenutnoj akciji stoji 16.390 eura čime štedite 400 eura osnovne cijene, a na poklon dobivate i zimske gume te produženo jamstvo od osam godina.

image

Renault Clio

Zvonimir Jurčić

Cjenik

Clio SCe 65 Authentic 16.790 eura

Clio TCe 90 Evolution 17.790 eura

Clio TCe 100 LPG Evolution 18.490 eura

Clio dCi 100 Evolution 20.190 eura

Clio TCe 90 Techno 19.790 eura

Clio E-Tech hybrid Techno 25.890,00 eura

Clio E-Tech hybrid iconic esprit Alpine 27.746 eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 23:12