POGLEDAJTE VIDEO

U društvu velikana auto industrije i Mate Rimac otkrio svoj auto snova: Jeste li iznenađeni njegovim izborom?

Izbor konstruktora nekih od najekskluzivnijih automobila na svijetu Koenigsegga, Murraya, Hennesseya i Rimca vezan uz sentimente

Top Gear studio

Jack Rix iz Top Geara u studiju je okupio jaku ekipu: doveo je Christiana von Koenigsegga, Gordona Murraya, Johna Hennesseya i našeg Matu Rimca, tvorce nekih od najmoćnijih, najbržih i najekskluzivnijih automobila na svijetu. Vjerujemo da nikog od njih nema potrebe posebno ponaosob predstavljati.

Dakle, u vrlo zanimljivom videu u kojem su iznosili svoja mišljenja i raspravljali s osobne razine na puno pitanja voditelja o automobilima i aktualnim kretanjima u autoidustriji, između ostalog, Rix ih je priupitao i koji su njihovi automobili snova. Odgovori bi vas mogli iznenaditi.

Naime, konkretno pitanje koje je Rix postavio četvorki s vrha današnje automobilske industrije jest: "koji bi automobil odabrali da imaju posljednji spremnik goriva na svijetu, ili jedni punu električnu bateriju".

Suočeni s hipotetskom situacijom poput ove kao ju je opisao voditelj, zapravo je pitanje - koji je njihov automobil snova.

Ono što najviše iznenađuje u odgovorima četvorke jest činjenica da nitko nije odabrao automobil iz svoje tvrtke. Njihov izbor više je bio povezan s kultnim klasicima, ili onim automobilima koji su u nekom trenutku obilježili njihove živote.

image


Lotus Elan Sprint Coupe 1971–73

Lotus

Gordon Murray, čuveni britanski je konstruktor trkaćih automobila Formule 1 za Brabham i McLaren, tvorac najpoznatijeg superautomobila 1990-ih McLarena F1 i danas vlasnik kompanije Gordon rekao je kako je Lotus Elan Serija 3 za njega i danas sportski automobil s najboljom osjećajem vožnje u povijesti.

Šveđanin Christian von Koenigsegg, tvorac nekih od najbržih hiperautomobila u posljednjih 20 godina, radije bi potrošio posljednji tank goriva na vožnju u Mazdi MX-5 (prve NA generacije) koju je kupio kad je imao 19 godina i koju još uvijek koristi gotovo svakog tjedna.

image

Mazda MX-5 (NA)

Mazda

John Hennessey, iz američke kompanije Hennessey Performance sa sjedištem u Teksasu poznatoj po preradama američkih sportskih automobila i pick-upova te po proizvodnji hiper automobila Hennessey Venom F5, odabrao je Oldsmobile Cutlass 442 kabriolet iz 1969. godine kojeg su mu za 60. rođendan poklonili supruga i djeca. Dakle, i kod njegovog su izbora u pitanju bili sentimentalni razlozi.

image

Oldsmobile Cutlass Supreme 442 L75 Convertible

Oldsmobile

I na kraju Mate Rimac, osnivač Rimac Automobila, šef Bugattija i tvorac već nadaleko poznatog radikalnog električnog hiperautomobila Nevera, pripadnik je nove generacije konstruktora automobila i bitno je mlađi od Murraya, Koenigsegga i Hennesseya ima i takav izbor.

Kao i oni i Rimac je za posljednje putovanje u kojem bi uživao odabrao automobil s motorom s unutarnjim izgaranjem, dodavši kako je pravi "petrolhead" te da je 99 posto automobila iz njegove garaže snova pokretano benzinom.

image

BMW M3 EVO e30

BMW

Njegov je automobil snova BMW M3 E30 "Kockica", rekavši i kako ima sreću posjedovati jednog već nekoliko godina te da sigurno ima uzbudljivijih automobila za vožnju na svijetu, ali da je M3 e30 za njega najljepši automobil uopće. Doista, vidjeti Matu za upravljačem njegovog crnog M3 nije rijetkost vidjeti na ulicama Zagreba.

Ovaj zanimljiv video vrijedi pogledati, traje gotovo sat vremena i prepun je anegdota te zabavnih činjenica u kojima bi uživao svaki auto entuzijast. Nemojte to propustiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 16:12