AKTUALNO

Udruga za autonomnu vožnju promijenila ime da ih više ne povezuju s Teslinim auto pilotom

Udruga je nedavno pozvala sve sudionike da jasno razlikuju autonomna vozila i pomoć u vožnji kako bi se razumijevanje potrošača

Mercedes Drive Pilot

 Mercedes-Benz

Trgovačka udruga koja je prije bila poznata kao 'Self-Driving Coalition for Safer Streets' promijenila je ime u 'Autonomous Vehicle Industry Association'. Grupa uključuje brojne kompanije poput TuSimplea i Argo AI-a te proizvođače automobila poput Forda i Volva. Čini se da je promjena imena usmjerena na Teslu koja nije dio grupe i jedini veliki proizvođač automobila koji koristi izraz 'Self-driving' da opiše svoj napredni sustav pomoći vozaču.

AVIA ipak nije bila toliko iskrena da to otvoreno kaže, jer navode promjenu fokusa grupe s male koalicije na veću udrugu koja se usredotočuje na suradnju sa saveznim, državnim i lokalnim kreatorima politike.

'Udruga je nedavno pozvala sve sudionike da jasno razlikuju autonomnih vozila i pomoć u vožnji kako bi se povećalo povjerenje i razumijevanje potrošača. AVIA se zalaže za autonomna vozila, koja obavljaju cjelokupni zadatak vožnje. AV ne zahtijeva ljudske operatore, čak ni da služe kao rezervni vozači; ljudi su u AV vozilu samo putnici'.

Razumljivo je da je ponekad potrebno pojašnjenje. Teslinoj potpuno samostalnoj vožnji potreban je čovjek za upravljačem koji će intervenirati kada bi trebao. Kada vozači ne obraćaju pažnju, mogu se dogoditi nesreće. To je suprotno od onoga što AVIA naziva autonomnim vozilima, čiji je cilj da ne rade nesreće.

Nedavno je američki ministar prometa Pete Buttigieg rekao da je 'sve što možete kupiti na tržištu danas tehnologija pomoći vozaču, a ne tehnologija zamjene vozača… Nije me briga kako se zove. Moramo biti sigurni da smo kristalno jasni u vezi s tim - čak i ako tvrtke nisu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2023 18:47