DRAG RACE

Utrka ubrzanja između VW Golfa R i Golfa GTI Clubsport prikazuje zašto je ‘R‘ skuplji...

U najnovijem videozapisu Motorsport Magazinea na YouTubeu možemo vidjeti kako se Clubsport nosi s vrhom ponude – Golfom R
VW Golf R i VW Golf GTI Clubsport ‘45‘
 YouTube Screenshot

Sportski asortiman najnovijeg Volkswagen Golfa 8 uključuje nekoliko različitih izvedbi temeljenih na istoj arhitekturi. To su električni GTE, benzinski GTI i dizelski GTD. Međutim, iznad njih postavljeni su Clubsport i R inačice koji oslobađaju puni potencijal trenutne generacije hot-hatcha. Međutim, koliko je velika razlika u performansama između ovih razina opreme?

Ove godine vidjeli smo kako se GTI i GTD nose s Clubsportom, koji je bez kapi znoja pobijedio svoju ‘manju‘ braću, unatoč relativno minimalnim prednostima u smislu performansi. Sada, u najnovijem videozapisu Motorsport Magazinea na YouTubeu možemo vidjeti kako se Clubsport nosi s vrhom ponude – Golfom R.

Riječ je o posebnom izdanju Clubsporta ‘45‘ koji je predstavljen u čast originalnog Golfa GTI. Pokreće ga 2,0-litreni turbopunjeni motor s 300 KS (221 kW), koji se prenose na prednje kotače. S druge strane, Golf R koristi snažniju verziju istog četverocilindričnog motora s 320 KS (235 kW), koji se šalju na sva četiri kotača, zbog čega je teži za 116 kilograma.

Sigurni smo da ste pročitali naslov i znate koji će automobil pobijediti u ovoj utrci ubrzanja. Ipak, videozapis je dovoljno kratak da ne gubite mnogo vremena, i odlično prikazuje razliku između dva modela Golfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:35