TUNING

Foto/Video: Ferrari Roma stvarno ne treba nikakve nadogradnje, no tuner DMC ne misli tako...

Tuner Romu naziva ‘Fuego‘, što je španjolska riječ za vatru, a možemo reći samo da je ime prikladno

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

 DMC

Njemački tuner DMC predstavio je paket nadogradnji za Ferrari Romu, koji uključuje i paket za karoseriju. S ovim nadogradnjama, tuner Romu naziva 'Fuego', što je španjolska riječ za vatru, a možemo reći samo da je ime prikladno.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

DMC-ova Roma, ili 'Fuego' proizvodi 708 KS (521 kW) i 888 Nm okretnog momenta, što je znatno poboljšanje u odnosu na tvorničkih 620 KS (456 kW) i 760 Nm okretnog momenta. Nadogradnje 3,9-litrenog twin-turbo V8 uključuju izmjene u upravljanju motora, promjene u sustavu ubrizgavanja, paljenja i još mnogo toga.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

Procjene tuning kuće su da njihove nadogradnje omogućuju sprint do stotke za 3,2 sekunde, do 200 km/h za 8,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 326 km/h. Za usporedbu, tvorničkom Ferrariju Romi do stotke treba 3,4 sekunde, 9,3 sekunde do 200 km/h, a procijenjena najveća brzina iznosi 320 km/h.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

Komplet karoserije uključuje prednji razdjelnik koji stane ispod branika, za kojeg DMC navodi da dodaje silu pritiska na nos. Bočni pragovi imaju stražnju peraju blizu prostora za stražnje kotače, a tu je i lip-spojler na poklopcu prtljažnika te stražnji umetak difuzora.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

Njemački tuner je koristio softver za podešavanje aerodinamike pri izrade svog body kita. Svi komadi izrađeni su od karbonskih vlakana, a kupac može birati između mat ili sjajne crne za završnu obradu dijelova.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

Što se tiče kotača, DMC je surađivao s kanadskom kompanijom Pur Wheels. Roma je dobila kovane naplatke dimenzija 21-inča sprijeda i 22-inča straga. Njihov dizajn koristi pet setova dvostrukih žbica u crnoj nijansi. Korišten je i komplet sportskih opruga koji snižava visinu vožnje za 35 milimetara.

image

2022 Ferrari Roma DMC 'Fuego'

DMC

Kupci se mogu odlučiti i za tretman interijera koji uključuje obradu kože i alcantare po njihovom izboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:19